Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη 68χρονος σε χωριό του Δήμου Ελευθερουπόλεως-Καβάλας για κακοποίηση ζώου.


-Συνελήφθη χθες (22-9-2015) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 68χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

-Ειδικότερα, μετά από σχετική καταγγελία, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 68χρονο, διότι, ευρισκόμενος στην αυλή της οικίας του, κακοποίησε σκύλο ιδιοκτησίας του, χτυπώντας τον με μία ξύλινη ράβδο.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

-Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

-Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδος ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

-Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: