Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθη 40-χρονος στο Πετροχώρι-Ξάνθης διότι σε στον αύλειο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου καλλιεργούσε 2.500 δενδρύλια κάνναβης.


Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν πάνω από (2.500) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 1 έως 4 μέτρα.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

-Εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, στον αύλειο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου στο νομό Ξάνθης, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, αποτελούμενη από (2.500) δενδρύλλια κάνναβης.

-Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη χθες (23-09-2015) το πρωί, στο Πετροχώρι Ξάνθης, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, 40χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ξάνθης.

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εντοπίστηκε στον αύλειο χώρο εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, που αποτελούνταν από -2.500- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 έως 4 μέτρα, τα οποία όπως προέκυψε καλλιεργούσε ο 40χρονος.

-Όσον αφορά στον τρόπο απόκρυψης της φυτείας, ο δράστης καλλιεργούσε τα δενδρύλλια σε χώρο που χρησιμοποιούνταν κατά το παρελθόν για την αποθήκευση επεξεργασμένων αποβλήτων, βάθους άνω των 4 μέτρων, προκειμένου να μην είναι ορατή η καλλιέργεια. 

-Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη στο Πετροχώρι Ξάνθης, ενώ στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

7 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,5 έως 3 μέτρων

5 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 9,5 γραμμαρίων

Από τον χώρο της φυτείας εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 2.500 δενδρύλλια κάνναβης.

-Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης.

-Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: