Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή δύο (2) γυναίκες, οι οποίες προσποιούμενες τις μοναχές εξαπάτησαν 46χρονη, πουλώντας σε αυτήν εκκλησιαστικά είδη.


-Συνελήφθησαν χθες (9-9-2015) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 57 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.

-Ειδικότερα, οι δράστιδες προσποιούμενες τις μοναχές, φορώντας μαύρα ρούχα, εξαπάτησαν 46χρονη ημεδαπή, στην Κομοτηνή, πουλώντας σε αυτήν, έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ, μια (1) ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και ένα (1) μενταγιόν με απεικόνιση Αγίου.

-Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί ενήργησαν σχετικές έρευνες και αναζητήσεις, με αποτέλεσμα τον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψη των δράστιδων.

-Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 154 εκκλησιαστικές εικόνες

 30 σταυροί

 1 κομποσκοίνι

 το χρηματικό ποσό των 425 ευρώ

-Κατασχέθηκαν επίσης μια (1) ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα και ένα (1) μενταγιόν, τα οποία πούλησαν οι δράστιδες στην 46χρονη, ενώ αποδόθηκε σε αυτήν μέρος από το παραπάνω χρηματικό ποσό.

-Σημειώνεται ότι η 57χρονη έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για απάτες με την ίδια μεθοδολογία.

-Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: