Σάββατο 8 Αυγούστου 2015

Προφυλακίστηκε ο Υπαστυνόμος στην Καβάλα για συμμετοχή σε δίκτυο trafficking.


-Στις φυλακές οδηγήθηκε χθες Υπαστυνόμος, μέλος κυκλώματος σωματεμπόρων της Καβάλας, ο οποίος συνελήφθη σε επιχείρηση της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ στη Βόρεια Ελλάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

-Μετά την απολογία του στον ανακριτή Καβάλας, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, παρότι αρνήθηκε τις κατηγορίες.

-Ο 46χρονος Υπαστυνόμος Α’ κατηγορείται ότι ήταν στον πυρήνα κυκλώματος σωματεμπόρων στην Καβάλα, μαζί με άλλα τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ που έστησαν επιχείρηση για τη σύλληψή τους, η συμμορία λειτουργούσε δύο μπαρ σε Χρυσούπολη και Καβάλα ως «βιτρίνες» και εκμεταλλευόταν αλλοδαπές γυναίκες που εξωθούσε στην πορνεία.
-Ο ρόλος του Αστυνομικού, ο οποίος υπηρετούσε στο τμήμα αλλοδαπών της τοπικής διεύθυνσης και τέθηκε αμέσως σε διαθεσιμότητα, δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή πληροφοριών για αποτροπή ελέγχων και την ανοχή λειτουργίας των μπαρ χωρίς άδεια. Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, κατηγορείται ότι συμμετείχε και σε συνεννοήσεις με τα άλλα μέλη για τον σχεδιασμό «εισαγωγής» και άλλων αλλοδαπών γυναικών στην περιοχή, μέχρι και νομιμοποίησής τους με «λευκούς» γάμους.
-Αυτός είναι ο λόγος που επιβαρύνεται με πολλές κακουργηματικές κατηγορίες.
-Οι Αστυνομικοί των εσωτερικών υποθέσεων έχουν επεκτείνει την έρευνά τους για τη δράση του κυκλώματος και σε άλλες περιπτώσεις, αναζητώντας γυναίκες που στο παρελθόν μπορεί να έπεσαν στα δίχτυα του και χωρίς τη θέλησή τους να εξωθούνταν στην πορνεία.

ΜΕ ΟΡΟΥΣ

-Οι δύο γυναίκες που επίσης συνελήφθησαν στην αστυνομική επιχείρηση στην Καβάλα, 41 και 43 χρόνων, απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή Καβάλας. Και οι δύο είχαν τοποθετηθεί υπεύθυνες στα δύο μπαρ-βιτρίνες της συμμορίας και επίσης αρνήθηκαν τις κατηγορίες, λέγοντας ότι απλώς εργάζονταν, χωρίς να γνωρίζουν για την εκμετάλλευση γυναικών.

-Με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Επιπλέον στη μία επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ. Η ανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται σήμερα, καθώς ενώπιον του ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν για να απολογηθούν τα άλλα δύο φερόμενα μέλη του κυκλώματος, δύο άνδρες ηλικίας 52 και 55 χρόνων.
ΠΗΓΗ: makhtes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: