Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Εξαρθρώθηκε οργάνωση σε περιοχή της Καβάλας που εξέδιδε γυναίκες- Ανάμεσα στα μέλη και Αστυνομικός.


-Εγκληματική οργάνωση που εξωθούσε γυναίκες στην πορνεία εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας, ενώ μετά από αστυνομική επιχείρηση συνέλαβε στην περιοχή της Καβάλας πέντε μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και έναν 46χρονο Αστυνομικό.

-Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται επίσης δύο άνδρες 52 και 55 ετών και δύο γυναίκες 41 και 43 ετών (η τελευταία υπήκοος Ουκρανίας), ενώ αναζητείται ένας άλλος 46χρονος που φέρεται ως ηγετικό μέλος, ενώ η ομάδα δρούσε από τον Φεβρουάριο του 2015. Ειδικότερα, λειτουργούσε δύο μπαρ, ως “βιτρίνες” στην Καβάλα και την ευρύτερη περιοχή, στα οποία είτε παραχωρούσε γυναίκες σε πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, είτε τις εξέδιδε σε χώρο που όριζε ο εκάστοτε πελάτης.

-Ο Αστυνομικός συμμετείχε στην εγκληματική οργάνωση παρέχοντας πληροφορίες στο 46χρονο ηγετικό μέλος, σχετικά με επικείμενους ελέγχους, ενώ παράλληλα, κάλυπτε τη λειτουργία του μπαρ στην Καβάλα, το οποίο λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη άδεια. Όπως προκύπτει από την έρευνα, τα μέλη της οργάνωσης αποσκοπούσαν στην δημιουργία διεθνούς δικτύου εντοπισμού αλλοδαπών γυναικών, στην μεταφορά τους στην Ελλάδα, στην απόκτηση εγγράφων για την είσοδο και παραμονή τους στην χώρα μας, μέσω γάμων με ημεδαπούς, και ακολούθως στην εκμετάλλευσή τους.

-Στα καταστήματα, στις οικίες και στα οχήματα των μελών βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος αντικειμένων που σχετίζονται με την υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ ο εμπλεκόμενος αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του ΕΔΕ.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: