Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Συνελήφθησαν ένας 17-χρονος και ένας 21-χρονος για συμμετοχή σε επεισόδια, στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.


Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση.

-Συνελήφθησαν χθες (29-8-2015) στην Ξάνθη και τα Πηγάδια Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 17 και 21 ετών, που συμμετείχαν σε επεισόδια αθλητικής βίας. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των ειδικών αστυνομικών μέτρων, που αναπτύχθηκαν στην περιοχή, λόγω του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων Π.Α.Ε. SKODA ΞΑΝΘΗ – Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ.

-Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκαν ξεχωριστές δικογραφίες για παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής και κακόβουλης βλασφημίας, κατά περίπτωση.

-Όσον αφορά τον 17χρονο, χθες το πρωί στην Ξάνθη, συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων που εξύβρισε φιλάθλους της αντίπαλης ομάδας, ενώ επιτέθηκε και τραυμάτισε με χρήση σωματικής βίας 42χρονο ημεδαπό, που βρισκόταν στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

-Ο 42χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για παροχή πρώτων βοηθειών και αποχώρησε.

-Ο 21χρονος χθες το βράδυ, πριν την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, έξω απο το γήπεδο Πηγαδίων Ξάνθης, συμμετείχε σε ομάδα φιλάθλων, που επιτέθηκε κατά των αστυνομικών δυνάμεων εκτοξεύοντας πέτρες, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα, προκειμένου να εισέλθουν χωρίς εισιτήριο στο γήπεδο.

-Από τις ρίψεις των αντικειμένων τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

-Οι δικογραφίες που σχηματίσθηκαν θα υποβληθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: