Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Zήλεψαν την δράση του Indiana Jones ένας 50-χρονος και ένας 58-χρονος στο Κ.Νευροκόπι-Δράμας, και συνελήφθησαν για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.


-Συνελήφθησαν χθες (11-7-2015) το μεσημέρι, σε δασική περιοχή της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 50 και 58 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

-Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και εμπεριστατωμένες έρευνες, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους δράστες σε δασική περιοχή να κατέχουν 2 χάλκινα σύρματα, που χρησιμοποιούνται για την ανεύρεση χρυσών λιρών, τα οποία και κατέσχεσαν.

-Ακολούθως, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέβησαν στην παραπάνω περιοχή, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν ένας (1) ανιχνευτής μετάλλων και τρία (3) σκαπτικά εργαλεία.

-Σημειώνεται ότι ο 58χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για το ίδιο αδίκημα, ενώ σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε μια (1) καταδικαστική απόφαση.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: