Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της online διαδικασίας «Cyber Alert», απετράπη περίπτωση αυτοκτονίας 25χρονου τη στιγμή που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.


Μέσα από άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες και με τη συνδρομή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, ο 25χρονος εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της καινοτόμου online διαδικασίας «Cyber Alert», σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, απετράπη ακόμα μία περίπτωση αυτοκτονίας. Πρόκειται για περίπτωση 25χρονου ημεδαπού, ο οποίος μέσα από άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες, εντοπίστηκε εγκαίρως τη στιγμή που είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

-Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο «Cyber Alert» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώθηκε νυχτερινές ώρες προχθές (18-7-2015) από χρήστη του Διαδικτύου, ότι άτομο το οποίο κατέχει και διαχειρίζεται προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είχε αποστείλει μήνυμα από το κινητό του τηλέφωνο, το οποίο παρέπεμπε σε πρόθεση αυτοκτονίας.

-Άμεσα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διεξήγαγαν ενδελεχή αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των στοιχείων και δεδομένων του χρήστη που προέβη στην αποστολή του μηνύματος, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό του.

-Από την έρευνα, καθώς και από την επικοινωνία με τους αρμόδιους παρόχους τηλεφωνίας και διαδικτύου, προέκυψε και ταυτοποιήθηκε ο 25χρονος ημεδαπός, ως χρήστης της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και εξακριβώθηκε γεωγραφικά το σημείο που βρισκόταν.

-Σε άμεση συνεργασία με αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και ύστερα από τα στοιχεία που παρασχέθηκαν από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, εκδόθηκαν αναζητήσεις και ο 25χρονος εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση, έχοντας καταναλώσει μεγάλη ποσότητα χαπιών.

-Άμεσα μεταφέρθηκε με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

-Το προανακριτικό υλικό που συγκεντρώθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88 

-Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr 

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones), με λειτουργικό σύστημα iOS-android: CYBERKID. 

-Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR.

http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: