Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Συνελήφθη ανήλικος διαρρήκτης στην Ηράκλεια Σερρών.


Ενεργώντας μαζί με δύο 16χρονους συνεργούς του αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διώροφης μονοκατοικίας όπου διέμενε 84χρονη και επιχείρησαν να την κλέψουν.

Επιπλέον νωρίτερα την ίδια μέρα διέρρηξαν γειτονικό κατάστημα.

Ένας από τους συνεργούς του, προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης, επιχείρησε ανεπιτυχώς με τη χρήση ξύλου να χτυπήσει αστυνομικό που τον καταδίωκε.

-Η άμεση κινητοποίηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Ηράκλειας Σερρών, οδήγησε στην επ’ αυτοφώρω σύλληψη ενός εκ των τριών μελών ομάδας ανήλικων, που επιχείρησαν να διαρρήξουν οικία 84χρονης στην Ηράκλεια Σερρών.

-Πρόκειται, για 15χρονο ημεδαπό, ενώ αναζητούνται οι δύο 16χρονοι συνεργοί του τα στοιχεία των οποίων ταυτοποιήθηκαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας κλοπής και της απόπειρας σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού.

-Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι, χθες (15-07-2015) το μεσημέρι, αναρριχήθηκαν στο μπαλκόνι διώροφης μονοκατοικίας όπου διέμενε 84χρονη ημεδαπή και αφού εισήλθαν από ανασφάλιστη πόρτα επιχείρησαν να την κλέψουν. Η δραστηριότητά τους έγινε αντιληπτή, από γείτονες της παθούσας και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

-Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων, εντοπίστηκε ο ένας εκ των δραστών στην αυλή της ηλικιωμένης και συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

-Σημειώνεται ότι ο ένας εκ των 16χρονων προκειμένου να διαφύγει της σύλληψης με τη χρήση ξύλου επιχείρησε ανεπιτυχώς να χτυπήσει αστυνομικό που τον καταδίωκε.

-Επίσης, από την έρευνα προέκυψε ότι η παραπάνω 3μελής ομάδα λίγη ώρα νωρίτερα διέρρηξε γειτονικό κατάστημα χωρίς να αφαιρέσει κάτι.

-Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των συνεργών του 15χρονου, καθώς και για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

-Οι δράστες ως προς το ποινικό παρελθόν τους, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

-Ο συλληφθείς με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: