Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» σχετικά με την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δοξάτου της 25-6-2015.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 18

Στο 17ο Δελτίο τύπου μας δηλώσαμε ότι θα επανέλθουμε.

Την Πέμπτη,  25 Ιουνίου 2015, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου κλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση  (13η) και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.

Στη διαδικασία ενημέρωσης ερωτήσεων και ανακοινώσεων, που ακολουθείται πριν τη συζήτηση των τακτικών και των  εκτός ημερήσιας διάταξης θεμάτων, ο κ. Δήμαρχος κατηγόρησε ευθέως τον επικεφαλής της Ανοιχτής Παρέμβασης ότι:

1.      διαστρεβλώνει την αλήθεια στα δελτία τύπου της Α.Π.

2.     δήλωσε στην ΤV ότι ασφαλτόστρωσε δρόμο μπροστά από σπίτι υποψηφίου (όπως τον πληροφόρησε Δημοτικός του Σύμβουλος).

3.     «ξεσήκωσε» τα φερέφωνά του στο Κεφαλάρι, για να μη γίνει η ανταλλαγή του αγροτεμαχίου.

Δεν έφτανε μόνο αυτό, αλλά ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ευθαρσώς ότι «με απογοητεύσατε, κ. Παπάζογλου». Πιθανότατα το θεώρησε ευκαιρία για προσωπική επίθεση, επειδή παρευρίσκονταν στην αίθουσα του Δ.Σ. δημότες.

Και αναρωτιόμαστε, κ. Δήμαρχε, γιατί σε απογοητεύσαμε; Μήπως επειδή δε συμφωνούμε μαζί σου; Εδώ όμως δε συμφωνούν μαζί σου τα μέλη σας! Μία κινέζικη παροιμία λέει ότι αν σε παινεύουν οι αντίπαλοι σου, τότε δε βαδίζεις σε σωστό δρόμο!

Η επίθεση που δέχθηκε  ο επικεφαλής της Α. Π. είναι αήθης γιατί:

1.        Τα Δελτία Τύπου της Α. Π. συνυπογράφονται και από τα τρία μέλη του Δημοτικού συμβουλίου της Α.Π. (Καραγιαννίδου Β., Κωνσταντινίδου Ε., Παπάζογλου Μ.). Επίσης, δεν ανέφερε πού, πότε και πώς ακριβώς γίνεται η διαστρέβλωση της αλήθειας.

2.        Στην TV, στις 25/-6-2015 ο επικεφαλής της Α. Π. δήλωσε ότι ορθά έπεσε άσφαλτος μπροστά από το σπίτι συνυποψήφιου του κ. Δημάρχου, καθώς  είναι και αυτός δημότης και φορολογούμενος. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι πρέπει να καλυφθούν και οι ¨λακούβες¨ στους δρόμους του Δήμου Δοξάτου μέσα και έξω από τα χωριά, ¨λακούβες¨ άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των Δημοτών μας και όχι μόνο.

3.        Ενώ το Δ.Σ. διεξήχθη την  Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015, η εισήγηση του 5ου θέματος «Λήψη απόφασης για ανταλλαγή αγροτεμαχίου μεταξύ του Δήμου Δοξάτου και ιδιώτη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 190 του Ν. 3463/2006» δόθηκε στον επικεφαλής της Α.Π. δύο ημέρες νωρίτερα την Τρίτη.

Άμεσα έγινε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. και των υποψηφίων της Α.Π. του Κεφαλαρίου. Τα μέλη της Α.Π. του Κεφαλαρίου ομόφωνα ρώτησαν γιατί δεν δίνεται για ανταλλαγή αγροτεμάχιο του Αγίου Αθανασίου και ταυτόχρονα εισηγήθηκαν το ίδιο.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα ανταλλαγής των δύο συγκεκριμένων αγροτεμαχίων μόνο. Ο επικεφαλής της Α.Π. ζήτησε να διερευνηθούν όλα τα αγροτεμάχια του Δήμου Δοξάτου, πρόταση που όμως δεν έγινε αποδεκτή. Τελικά το θέμα δε συγκέντρωσε τον απαιτούμενο αριθμό της απόλυτης πλειοψηφίας των δεκατεσσάρων ψήφων και απορρίφθηκε.

Να σημειωθεί ότι, ενώ το Δ.Σ. ξεκίνησε με 22 παρόντα μέλη, κατέληξε στα 14 λόγω αποχώρησης μελών.

          Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της ¨διαμάχης¨ μεταξύ Δημοτικής Αρχής και Α.Π. δήλωσε απογοητευμένος ότι «ενώ σας βλέπαμε αγαπημένους κατά τη διάρκεια και μετά τις εκλογές, τώρα μαλώνετε».

Και αμέσως διαψεύστηκε στο 4ο θέμα «Λήψη απόφασης για αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δοξάτου», γιατί, ενώ η Α.Π. πρότεινε το μέλος Δημοτικός Σύμβουλος να προέρχεται από τη μείζονα αντιπολίτευση και ο δημότης να προέρχεται από την Α.Π., η Μείζονα αντιπολίτευση δεν το δέχτηκε και μάλιστα πρότεινε μέλος υποψήφιο με την Α.Π. (γιατί άραγε διαλέξατε μέλος της Α.Π. και όχι κάποιον δικό σας υποψήφιο;).

Αποτέλεσμα αυτού ήταν να καταψηφίσουμε την πρόταση.

          Η Α.Π. δηλώνει ότι μαθήματα δέχεται καθημερινά από τους Συμπολίτες της.

            Η Α.Π. δηλώνει ότι θα συνεχίσει το έργο της ανεπηρέαστη και αταλάντευτη.

         



Καλαμπάκι, 14-7-2015    
Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»
 Βούλα Καραγιαννίδου-Συμεωνίδου                      
Ελένη Κωνσταντινίδου 
  Μιχάλης Γ. Παπάζογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: