Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου του Δήμου Δοξάτου σχετικά με το διήμερο εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-Ο Δήμος Δοξάτου, η ΔΗΚΕΔΗΔ, το Μουσικό Σχολείο Δράμας, τα Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δοξάτου, η ΕΕΑΑ και ο Νίκος Πορτοκάλογλου  έστειλαν το μήνυμα:

«Ώρα να κινητοποιηθούμε όλοι για να ζούμε σ’ ένα πιο όμορφο, ανθρώπινο και καθαρό περιβάλλον»

-Αυτό το μήνυμα έστειλαν ο  Δήμος Δοξάτου, η ΔΗΚΕΔΗΔ, το Μουσικό Σχολείο Δράμας, τα Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, η Ε.Ε.Α.Α. (Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης) και ο Νίκος Πορτοκάλογλου  μέσα από το ομολογουμένως επιτυχημένο διήμερο εκδηλώσεων που ήταν αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

-Κατά την πρώτη μέρα είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε το Λούνα Πάρκ της Ανακύκλωσης  όπου όλα τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα μέσα από τα διασκεδαστικά, διαδραστικά παιχνίδια, να ψυχαγωγηθούν και παράλληλα να εκπαιδευτούν στη διαδικασία της ανακύκλωσης. 

-Την δεύτερη μέρα ακόμη και ο καιρός ήταν σύμμαχός μας. Παρά τις προβλέψεις για καταιγίδες για μας η φύση στις πηγές έδειξε το καλύτερο της πρόσωπό. Ζήσαμε όλοι μας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα υπό τους ήχους των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Δράμας και του Νίκου Πορτοκάλογλου.

-Η βραδιά στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία καθώς η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Και όλοι φύγαμε με το κλείσιμο αυτής της βραδιάς έχοντας απολαύσει όχι απλά αγαπημένα τραγούδια αλλά και το μεγαλείο της φύσης που μας περιβάλλει. 

-Ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης ανέφερε σχετικά: «Κανείς μας δεν επιτρέπεται να θεωρεί δεδομένο ότι το φυσικό περιβάλλον αλλά και ο αστικός ιστός του τόπου μας είναι και θα παραμείνουν αναλλοίωτα. Όλοι έχουμε μεν το δικαίωμα σε ένα υγιές αειφόρο περιβάλλον, όλοι όμως πρέπει να κινητοποιηθούμε χωρίς αναβολή συμμετέχοντας είτε ατομικά είτε συλλογικά σε δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος.

-Ας θέσουμε τον εαυτό μας στην υπηρεσία της φύσης.

-Ας μην την επιβαρύνουμε επιπλέον με σκουπίδια, καυσαέρια, καταστροφές.

-Ας αναπτύξουμε πρωτοβουλίες για να βελτιώσουμε τον χώρο στον οποίο ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

-Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους συντελεστές των εκδηλώσεων, την ΕΕΑΑ, τα Σχολεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας καθώς και τους πολίτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις μας.

-Ιδιαιτέρως όμως τους Μαθητές, την Διεύθυνση και τους Εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου Δράμας για τον ζήλο που επέδειξαν για να χαρούμε όλοι μαζί την εκδήλωση».



Από το Γραφείο Δημάρχου


Δεν υπάρχουν σχόλια: