Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Συνελήφθη 49χρονος Διευθυντής υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος στη Δυτική Αττική, για απάτη σε βάρος πελατών-καταθετών.


Στη κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των -56.045- ευρώ, τρία (3) περίστροφα δύο (2) πιστόλια και τέσσερα (4) κυνηγετικά όπλα.

-Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 19-6-2015 σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής και το οικείο Τμήμα Ασφαλείας, 49χρονος ημεδαπός Διευθυντής υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, για εξαπάτηση πελατών-καταθετών.

-Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας καθώς και των νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και περί όπλων.

-Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Μάρτιο του 2013, με την ιδιότητα του Διευθυντή υποκαταστήματος πιστωτικού ιδρύματος, έπειθε πελάτες να τοποθετήσουν τις καταθέσεις τους σε επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο θα τους παρείχε «ασφάλεια καταθέσεων», σε περίπτωση «κουρέματος» και στη συνέχεια προέβαινε εν αγνοία τους και για λογαριασμό του σε τμηματικές εκταμιεύσεις, υπογράφοντας αντ’ αυτών τα σχετικά παραστατικά ανάληψης.

-Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι έχει εξαπατήσει, με τον παραπάνω τρόπο, τουλάχιστον τέσσερις (4) καταθέτες με το παράνομο περιουσιακό όφελος να υπολογίζεται σε -1.227.000- ευρώ.

-Από τις πραγματοποιηθείσες έρευνες στην οικία και το Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Το χρηματικό ποσό των -56.045- ευρώ

Τρία (3) περίστροφα

Δύο (2) πιστόλια

Μία (1) καραμπίνα

Τρία (3) κυνηγετικά όπλα

Πλήθος βιβλιαρίων καταθέσεων, καρτών και εγγράφων διαφόρων φυσικών προσώπων 

-Ο συλληφθείς, με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κύρια ανάκριση σε Ειδικό Ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων θυμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: