Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Δοξάτου «Ανοιχτή Παρέμβαση» σχετικά με την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου την 4 Ιουνίου 2015.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 

-Την Πέμπτη,  4 Ιουνίου 2015, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου κλήθηκε σε τακτική συνεδρίαση  (11η) και ώρα 18:30 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.

Παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι με την έναρξη των τακτικών θεμάτων: 20/27 (2/3 από την Ανοιχτή Παρέμβαση, 7/8 από τη Μείζονα Αντιπολίτευση, 10/15 από τη Συμπολίτευση και 1 ανεξάρτητος).

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε στο σώμα από τη Δημοτική Αρχή ότι τα Δημοτικά τέλη θα πληρώνονται σε δύο (2) δόσεις αντί μίας (1).

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης πρότεινε να συσταθεί τριμελής ομάδα εργασίας (Δήμαρχος και οι Επικεφαλής των Αντιπολιτεύσεων) για το ταμειακό έλλειμμα του Δήμου με αφορμή και την επιστροφή στην εργασία του υπαλλήλου που αθωώθηκε. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή.

Ο κ. Φυρινίδης Ε. από τη μείζονα αντιπολίτευση διαμαρτυρήθηκε για το απαράδεκτο της μικροφωνικής εγκατάστασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η Ανοιχτή Παρέμβαση παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο πολύ σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων στο Δήμο Δοξάτου.

Αναγνωρίζει ότι είναι δικαίωμα του Δημάρχου να ανακοινώνει και να επικηρύσσει (1.000€ από τις προσωπικές του αποταμιεύσεις για τους ασυνείδητους δολοφόνους των αδέσποτων με φόλες), ζήτησε ωστόσο να πληροφορηθεί άλλους ουσιαστικότερους χειρισμούς του πάνω στο θέμα, εισπράττοντας όμως μόνο την ειρωνεία του Δημάρχου και ένα λογύδριο για τις μελλοντικές του προθέσεις! Θυμίζουμε όμως στον κ. Δήμαρχο ότι τα ψέματα έχουν κοντά πόδια και ρωτάμε:

-Πού, σε ποιους και πότε ακριβώς μεσολαβήσατε για την παραχώρηση του παλαιού σφαγείου στα Κύργια, ώστε να δοθεί από το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο Φιλοζωικό Σύλλογο Δοξάτου «Προστατεύω»;

Επιπλέον:

-Πόσα ακριβώς Ευρώ ξοδέψατε για τα αδέσποτα, κ. Δήμαρχε;

Και απαντάμε:

-Ούτε λεπτό του Ευρώ εδώ και εννέα (9) μήνες!

Ελπίζουμε επιτέλους να πρυτανεύσει η λογική προς το συμφέρον όλων των ζωσών ψυχών του Δήμου μας.

Εκτός Ημερήσιας διάταξης συζητήθηκε ένα θέμα, το οποίο ψηφίστηκε ομόφωνα:               
 θέμα: «Αναμόρφωση τεχνικού προγράμματος Δήμου Δοξάτου έτους 2015»                                           
 Το θέμα αφορά τις παρακάτω αναμορφώσεις:                                                            

·        Συντήρηση Δημοτικού Καταστήματος Κυργίων, ποσού 2.700€ με μείωση του ποσού από τον κωδικό: επέκταση δικτύου ηλεκτροφωτισμού Δ.Κ. Κυργίων.

·         Μελέτη στατικής επάρκειας κτιρίου πρώην δημαρχείου Καλαμπακίου, ποσού 5.330€ με με μείωση του ποσού από τον κωδικό: εκπόνηση μελετών.

·        Έργα ανάπλασης-διαμόρφωσης στο χώρο της Γιορτής Καλαμποκιού, ποσού 12.000€ με μείωση του κωδικού: Διαμόρφωση 1ου ορόφου κτιρίου ΚΑΠΗ Καλαμπακίου.

Η Ανοιχτή παρέμβαση υπερψήφισε την αναμόρφωση, επισημαίνοντας για άλλη μια φορά την προχειρότητα με την οποία κινείται η Δημοτική Αρχή, η οποία δε μας παρουσίασε κανένα σχέδιο που αφορά στη διαμόρφωση του χώρου της Γιορτής Καλαμποκιού.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα παρακάτω τακτικά θέματα, τα οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα:

1ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 40/2012 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση απολογιστικών πινάκων της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δοξάτου έτους 2011.

2ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 51/2013 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση απολογιστικών πινάκων της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δοξάτου έτους 2012

3ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 56/2014 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση απολογιστικών πινάκων της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δοξάτου έτους 2013

4ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση τροποποίησης της υπ’ αριθμ. 8/2015 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά στην έγκριση απολογιστικών πινάκων της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Δοξάτου έτους 2014.

Τα θέματα 1,2,3,4 αφορούσαν τυπικές διορθώσεις με βάση τις υποδείξεις της υπηρεσίας Δημοσιονομικού ελέγχου.

5ο Θέμα: Λήψη απόφασης για σύναψη σύμβασης Διαβαθμικής Συνεργασίας του άρθρου 99 του Ν. 3852/2010 μεταξύ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης / Περιφερειακή Ενότητα Δράμας και του Δήμου Δοξάτου για την υποστήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην άσκηση αρμοδιότητας καθαρισμού ρεμάτων και την υποστήριξη του Δήμου Δοξάτου στην άσκηση της αρμοδιότητας της συντήρησης των εκτός οικισμών οδών.

6ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Τ.Δ. Αγίου Αθανασίου (β΄ φάση)»

7ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου: «Αντικατάσταση τριτεύοντος δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Κεφαλαρίου»

8ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής & Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Εγκατάσταση αυτόματου ποτίσματος σε κοινόχρηστους χώρους στην Τ.Κ. Καλαμώνα»

9ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Έργα οδοποιίας Τ.Κ. Νεροφράκτη»

10ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου: «Επισκευή – συντήρηση Δημοτικού Σχολείου Δοξάτου»

11ο Θέμα: Λήψη απόφασης για έγκριση παράτασης συμβατικής προθεσμίας του έργου: «Έργα οδοποιίας Δήμου Δοξάτου»

12ο Θέμα: Λήψη απόφασης για απαλλοτρίωση ή μη ρυμοτομούμενου ακινήτου επί του Ο.Τ. 87 (28ης Οκτωβρίου και Κ. Καραμανλή γωνία) Δοξάτου.

13ο Θέμα: Λήψη απόφασης για χορήγηση & ανανέωση αδειών παραγωγών πωλητών λαϊκών αγορών Δήμου Δοξάτου.

14ο Θέμα: Λήψη απόφασης για κατανομή ποσού 46.731,28€ στις σχολικές επιτροπής

του Δήμου Δοξάτου για κάλυψη λειτουργικών δαπανών (β’ δόση έτους 2015).

Η πρόταση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας  ήταν να κατανεμηθεί το ποσό ως εξής:

  1. 5.808€ στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για την κάλυψη του θεσμού του σχολικού Τροχονόμου
  2. 40853,16 σε ποσοστό 55% (22469,23€) υπέρ της Πρωτοβάθμιας Σ.Ε. και σε ποσοστό 45% (18383,92) €) υπέρ της Δευτεροβάθμιας Σ. Ε.

Η Ανοιχτή παρέμβαση δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν αβίαστα να γίνονται τέτοιες προτάσεις, όταν:

α)  από τη συγκριτική μελέτη των παρελθόντων κατανομών (πριν το 2010) προκύπτει 53% υπέρ της Δευτεροβάθμιας Σ. Ε. και 47% υπέρ της Πρωτοβάθμιας Σ. Ε.

β) έχουν κλείσει από το 2012 4 Δημοτικά σχολεία στο Δήμο μας

γ) αγοράζουν οι γονείς στα Δημοτικά το χαρτί και

δ) παρόλα αυτά συνεχίζεται η απαράδεκτη μεροληψία υπέρ της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.

Ο Δήμαρχος χρησιμοποίησε ως δικαιολογία το γεγονός ότι η Πρωτοβάθμια Σ. Ε. έχει χρέη 40.000€ και οφείλουμε να τα πληρώσουμε.

Η θέση ωστόσο της Ανοιχτής Παρέμβασης είναι ότι δεν είναι δυνατόν να «τιμωρείται» με αυτή την τακτική η Δευτεροβάθμια Σ. Ε. για την «ορθολογική» και «συνεπή» της διαχείριση.

Κατόπιν τούτου, προτείναμε να δοθεί το 70%-80% του ποσού στη Πρωτοβάθμια!

Απάντηση δε λάβαμε.

15ο Θέμα: Λήψη απόφασης επί προτάσεως για αρχαιολογική ανασκαφή στη Δημοτική Κοινότητα Δοξάτου.

Τα παρακάτω θέματα αναβλήθηκαν:

16ο Θέμα: Λήψη απόφασης για την απ’ ευθείας εκμίσθωση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 192 του Ν. 3463/2006, του αναψυκτηρίου της Δ.Κ. Καλαμπακίου, μετά από άγονο διαγωνισμό.

Η αναβολή δόθηκε λόγω της έλλειψης ενδιαφερόμενου-ης.

17ο Θέμα: Λήψη απόφασης για άνοιγμα λογαριασμού του Δήμου στην Τράπεζα Ελλάδος και προσδιορισμό του ακριβούς ποσού που θα μεταφερθεί σε αυτόν τον λογαριασμό.

Η αναβολή δόθηκε λόγω της απουσίας της Οικονομικής Υπηρεσίας.



Καλαμπάκι, 9-6-2015                        Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της

                                        «ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ»

                                        Βούλα Καραγιαννίδου-Συμεωνίδου

                                         Ελένη Κωνσταντινίδου

                                                    Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: