Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συνελήφθησαν τρία (3) άτομα σε χωριό του Έβρου, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών, κατοχή κροτίδων και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, 1 πλήρες εργαστήριο καλλιέργειας φυτών κάνναβης, 37 φυτά κάνναβης, 851,5 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης, ζυγαριές, 1 κυνηγετικό όπλο, 28 φυσίγγια, 63 κροτίδες και χρηματικά ποσά.

-Συνελήφθησαν χθες (24-6-2015), στην Ορεστιάδα και σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 61, 55 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων .

-Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις (3) δράστες, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε ένα κατάστημα, τις οικίες καθώς επίσης και την κατοχή τους, εντόπισαν μεταξύ άλλων, ένα (1) εργαστήριο καλλιέργειας φυτών κάνναβης, ποσότητες ναρκωτικών, μία (1) κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια και κροτίδες.

-Συγκεκριμένα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν αρχικά στο κατάστημα ιδιοκτησίας του 46χρονου, τη λειτουργία του οποίου εκμεταλλεύονται οι άλλοι δύο δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

6 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 27,6 γραμμαρίων

1 συσκευασία με κοκαΐνη, βάρους 3 γραμμαρίων

25 φυσίγγια των 9 mm

27 κροτίδες

-Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του 55χρονου, καθώς επίσης και την κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1 πλήρες εργαστήριο καλλιέργειας φυτών κάνναβης, αποτελούμενο από σύστημα εξαερισμού, ανεμιστήρα, ηλεκτρικό θερμοστάτη, ψηφιακό θερμόμετρο και μετασχηματιστή, στο εσωτερικό του οποίου καλλιεργούσε έντεκα (11) φυτά κάνναβης, ύψους από 5 έως 30 εκατοστά

26 φυτά κάνναβης, ύψους από 3 έως 7 εκατοστά

21 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 823,9 γραμμαρίων

6 συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 26,4 γραμμαρίων

1 συσκευασία με ηρωίνη, βάρους 2,5 γραμμαρίων

1 συσκευασία με άγνωστη ουσία λευκού χρώματος, βάρους 291 γραμμαρίων

σπόροι κάνναβης

1 συσκευή ανάδευσης

1 λαμπτήρας

1 συσκευασία με λίπασμα

πλήθος κενών νάιλον και χάρτινων συσκευασιών

4 ζυγαριές

1 κυνηγετικό όπλο

36 κροτίδες

το χρηματικό ποσό των 915 ευρώ και 8.240 δηναρίων Σερβίας

4 κινητά τηλέφωνα 

-Στην κατοχή και την οικία του 61χρονου, οι αστυνομικοί εντόπισαν 3 φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 260 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα, τα οποία και κατέσχεσαν.

-Σημειώνεται ότι σε βάρος του 55χρονου η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε στους αστυνομικούς.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: