Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Στην Ξάνθη 35-χρονος, τον περασμένο Απρίλιο, κάνοντας χρήση καρτών κλώνων πραγματοποίησε αγορές στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, οι οποίες ξεπερνούν τις 18.000 ευρώ.


-Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε μέρος των προϊόντων από τις αγορές.
-Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλα δύο άτομα τα οποία κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

-Από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 35χρονου ημεδαπού για απάτη με υπολογιστή, απάτη, πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία Τραπεζικού Ιδρύματος, σχετικά με ύποπτες συναλλαγές με πιστωτικές κάρτες, στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας.

-Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι ο 35χρονος έχοντας υποκλέψει δεδομένα τραπεζικών καρτών, οι οποίες είχαν εκδοθεί από Τραπεζικό Ίδρυμα των Η.Π.Α., κατάρτισε κάρτες κλώνους και στη συνέχεια, κάνοντας χρήση αυτών, πραγματοποίησε αγορές από διάφορα καταστήματα.

-Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα 2 – 20/4/2015, πραγματοποίησε πλήθος αγορών, από διάφορα καταστήματα – επιχειρήσεις στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 18.320 ευρώ.

-Επίσης προέκυψε ότι ορισμένα από τα προϊόντα των αγορών που πραγματοποίησε ο 35χρονος, τα διέθεσε σε άλλους δύο δράστες, έναν 40χρονο ημεδαπό και έναν 64χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αρμενίας, οι οποίοι κατηγορούνται για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των τριών δραστών, βρέθηκαν κάποια από τα αντικείμενα που αγόρασε ο 35χρονος, κατά τις συναλλαγές του με τις κάρτες κλώνους, τα οποία και κατασχέθηκαν.

-Συγκεκριμένα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

 1 δίκυκλη μοτοσικλέτα

 1 ποδήλατο

 4 ηλεκτρονικές συσκευές

 4 ηλεκτρικές συσκευές

 2 κινητά τηλέφωνα

 1 οικιακό σκεύος

-Σημειώνεται ότι ο 35χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για τα ίδια αδικήματα, καθώς επίσης και για παράβαση του νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δράσης του 35χρονου και να διερευνηθεί περαιτέρω η συγκεκριμένη υπόθεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: