Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Συνελήφθησαν τρείς (3) άνδρες και μία (1) Βουλγάρα στην Ξάνθη για ληστεία και πρόκληση σωματικών βλαβών σε βάρος 64-χρονου μέσα στην οικία του.


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 4 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, συνέργειας σε ληστεία, παράβασης του νόμου περί όπλων και επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

-Εξιχνιάστηκε, έπειτα από μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, ληστεία σε βάρος 64χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε προχθές (7-6-2015) το πρωί, στην πόλη της Ξάνθης.

-Συνελήφθησαν προχθές (7-6-2015) το βράδυ και χθες (8-6-2015) το απόγευμα, στην Ξάνθη, από τους παραπάνω αστυνομικούς, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 32, 31 και 25 ετών και μια 18χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για ληστεία, συνέργεια σε ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

-Αναλυτικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι, το πρωί της 7-6-2015, οι δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 32 και 25 ετών, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν μαζί με τον 31χρονο στην οικία του 64χρονου, στην οποία βρισκόταν και η 18χρονη, οικιακή βοηθός.

-Οι δράστες για να εξαναγκάσουν τον ιδιοκτήτη της οικίας να τους παραδώσει χρήματα ή τιμαλφή τον χτύπησαν, με τη χρήση λοστών και ροπάλων, σε διάφορα μέρη του σώματός του και στη συνέχεια αφού αφαίρεσαν τελικά το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ περίπου και 3 ηλεκτρικές συσκευές τράπηκαν σε φυγή.

-Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης εξακριβώθηκε η εμπλοκή της 18χρονης με προπαρασκευαστικές πράξεις στην τέλεση της ληστείας.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο (2) δραστών, ηλικίας 32 και 25 ετών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) αναδιπλούμενο μαχαίρι, συνολικού μήκους 29 εκατοστών και μία (1) σιδερογροθιά.

-Ο 64χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, όπου και νοσηλεύεται.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης από τις Ελληνικές Δικαστικές Αρχές, για παράβαση της φορολογικής νομοθεσίας, ενώ σε βάρος του εκκρεμούν τρεις (3) καταδικαστικές αποφάσεις.

-Επισημαίνεται επίσης ότι ο 31χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπή.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: