Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Αναρτήθηκαν στα Λύκεια οι βαθμοί των Πανελληνίων εξετάσεων 2015.


Αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμοί των Πανελλαδικών εξετάσεων των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ-Β΄ (στα κοινά με τα ΓΕΛ μαθήματα).

-Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών, καθώς αναρτήθηκαν στα λύκεια της χώρας οι βαθμολογίες των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις 2015.

-Οι υποψήφιοι μπορούν -επίσης- να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

-Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά. Συγκεκριμένα, οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων ολοκληρώνονται αύριο Τετάρτη (24/6), με την εξέταση των Γερμανικών και των Ιταλικών. Σήμερα Τρίτη (23/6) οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στον Έλεγχο Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων.

-Από το υπουργείο υπενθυμίζεται, ότι οι υποψήφιοι για τα ΤΕΦΑΑ θα πρέπει, μέχρι την Παρασκευή (26/6), να έχουν ολοκληρώσει την εξέτασή τους στα αγωνίσματα.


Εξάλλου, μέχρι την Τρίτη, 7/7, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση


-Όσον αφορά τους βαθμούς των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ-Α΄, καθώς και των ΕΠΑΛ-Β΄ (μαθήματα ειδικότητας) θα αναρτηθούν το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης (25/6) στα ΕΠΑΛ της χώρας.


1ο Πεδίο (Θεωρητικές Επιστήμες)

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα βαθμολογικά κέντρα (αν αυτές επαληθευτούν) οι υποψήφιοι θα πρέπει να αναμένουν πτώση βάσεων σε Νομικές, ορισμένες Παιδαγωγικές Σχολές και Προσχολικής Ηλικίας, όπου μειώνονται ανεπαίσθητα οι θέσεις εισακτέων. Σε Ιστορία και Αρχαιολογία και Θεατρικές Σπουδές έχουν δοθεί περισσότερες θέσεις εισακτέων.

2ο και 4ο πεδίο Πολυτεχνικές και Φυσικομαθηματικές σχολές

Οι πολυτεχνικές σχολές που αποτελούν πρώτη επιλογή χιλιάδων υποψηφίων θα παρουσιάσουν αισθητή πτώση, όπως και οι Φυσικομαθηματικές. Πέρυσι, δύο από τις πιο δημοφιλείς σχολές του ΕΜΠ φλέρταραν με τα 19.000 μόρια, βαθμοί που σημειώνονται συνήθως μόνο στις Ιατρικές σχολές, φέτος όμως πολύ πιθανόν να χάσουν τα 500 μόρια που «κέρδισαν» πέρσι επιστρέφοντας στο 18,5.

3ο πεδίο Επιστήμες υγείας

Η δυσκολία των θεμάτων της Βιολογίας κατεύθυνσης ήταν μεγαλύτερη από πέρυσι. Σε συνδυασμό με τα δυσκολότερα θέματα σε Φυσική και Μαθηματικά κατεύθυνσης η τάση είναι ελαφρώς πτωτική, με την Ιατρική Αθηνών να «επιστρέφει» γύρω στα 19.000 μόρια. Ανάλογη πτωτική τάση υπάρχει για τις υπόλοιπες σχολές.

4ο πεδίο Επιστήμες οικονομίας και διοίκησης

Τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι το πρώτο μάθημα βαρύτητας του πεδίου ήταν εύκολα, με αποτέλεσμα οι επιδόσεις να ισορροπούν μετά τα δύσκολα θέματα στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας που είναι το δεύτερο μάθημα βαρύτητας. Αυτό σημαίνει πως οι βάσεις θα μείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα καθώς οι θέσεις μειώθηκαν και πιο λίγοι υποψήφιοι επέλεξαν το πεδίο.
http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: