Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ο.Γ.Α. - Πώς θα κάνετε αίτηση για τον κοινωνικό τουρισμό 2015.


-Ο ΟΓΑ ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του Οργανισμού ότι η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στα Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015 που περιλαμβάνει τον Κοινωνικό Τουρισμό του Οργανισμού ξεκινά την Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015 και θα διαρκέσει μέχρι την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015.

-Οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού 2015 και των άλλων των προγραμμάτων του ΟΓΑ μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας από την Πέμπτη 11/6/2015.

- Δικαιούχοι των προγραμμάτων είναι:

- Όλοι οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ. - Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση καταβολής των οφειλών και τηρούν τους όρους αυτής, κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης συμμετοχής στις παροχές της Αγροτικής Εστίας.

 - Τα μέλη των οικογενειών των ανωτέρω προσώπων (σύζυγοι - παιδιά) που είναι έμμεσα ασφαλισμένα στον ΟΓΑ με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα.

- Δικαιούχοι σύνταξης επιζώντων. Στα Προγράμματα Κοινωνικού, Ιαματικού Τουρισμού και στο Εκδρομικό Πρόγραμμα δικαιούνται να συμμετάσχουν χωρίς κλήρωσηοι συνταξιούχοι με απόλυτη αναπηρία, οι τυφλοί και οι παραπληγικοί.

-Για πρώτη φορά φέτος, οι παραπάνω δικαιούχοι μπορούν να συνοδεύονται από τρίτο πρόσωπο -δικαιούχο των παροχών της Αγροτικής Εστίας που επιλέγουν οι ίδιοι, εφόσον δεν έχουν δηλώσει σύζυγο ή τέκνα στην αίτησή τους. Το τρίτο πρόσωπο θα συμμετάσχει στο αντίστοιχο πρόγραμμα, χωρίς κλήρωση, με την προϋπόθεση ότι έχει δηλωθεί από τον αιτούντα ως συνοδός στην αίτηση συμμετοχής του.

Δικαιολογητικά:

-Για την υποβολή της αίτησης στα ΚΕΠ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν: α) Βιβλιάρια Υγείας Ο.Γ.Α. (ατομικό και των προστατευομένων μελών που θέλουν να συμμετέχουν στις διαθέσιμες παροχές μαζί του) με ενεργή ασφαλιστική ικανότητα κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης. β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας γ) Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων, για συνταξιούχους (εφόσον υπάρχει) ή απόκομμα καταβολής εισφορών για ασφαλισμένους. Κλήρωση Δικαιούχων: Μετά την επεξεργασία των αιτήσεων, θα ακολουθήσει κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία για την ανάδειξη των δικαιούχων που θα συμμετέχουν στα προγράμματα της Αγροτικής Εστίας έτους 2015. Οι δικαιούχοι θα ενημερωθούν για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr)ή μέσω των ΚΕΠ . Προγράμματα της Αγροτικής Εστίας 2015 στα οποία μπορούν να δηλώσουν άμεσα συμμετοχή οι δικαιούχοι :

1.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (αφορά μόνο συνταξιούχους)

-Το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού περιλαμβάνει: 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις), σε συμβεβλημένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια/διαμερίσματα, επιπλωμένες κατοικίες και camping) και απευθύνεται σε 85.000 δικαιούχους (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016). Το Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού περιλαμβάνει 6ήμερες διακοπές (5 διανυκτερεύσεις) και μέχρι τέσσερις απλές λούσεις δωρεάν, σε εγκαταστάσεις συμβεβλημένων υδροθεραπευτηρίων σε τουριστικά καταλύματα ή ιαματικές πηγές της χώρας για 15.000 συνταξιούχους (διάρκεια ισχύος για διαμονή σε κατάλυμα από 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016 και για την παροχή δωρεάν ιαματικών λουτρών από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).

2. ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-To Εκδρομικό Πρόγραμμα απευθύνεται σε 49.000 δικαιούχους και περιλαμβάνει: 3ήμερες εκδρομές για που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες, εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (120 ευρώ). 2ήμερες διακοπές για που θα είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες εφόσον το κόστος της εκδρομής που θα επιλέξουν δεν ξεπερνά την αξία του Δελτίου (65 ευρώ). Μονοήμερες εκδρομές για που είναι δωρεάν για τους συμμετέχοντες. Οι εκδρομές διοργανώνονται από τουριστικά γραφεία συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από τον 10-7-2015 μέχρι 15-05-2016).

3. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ

-Το πρώτο Μέρος του Προγράμματος Δωρεάν Παροχής Βιβλίων απευθύνεται σε 180.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν δωρεάν βιβλία αξίας 20 ευρώ από συμβεβλημένα με τον ΟΓΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλους τους νομούς της χώρας (διάρκεια ισχύος από 10-7-2015 μέχρι 31-12-2015).

4. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΕΛΤΙΩΝ ΘΕΑΜΑΤΟΣ

-Το Πρόγραμμα Δωρεάν Δελτίων Θεάματος απευθύνεται σε 90.000 δικαιούχους για μεγάλο αριθμό θεατρικών παραστάσεων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, σε συμβεβλημένα θέατρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: