Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου «Καλαμπάκι 1914 – 2014 Μαρτυρίες» της κ.Κυράνθης Στράντζαλη.


Φωτογραφία εξωφύλλου: Στη βρύση για νερό, μπροστά στο σημερινό παλιό Διοικητήριο, 1957. Αριστερά: Σοφούλα «Παπαδιά», Δεξιά:Χρυσούλα Πετρά-Βέτου, Κάτω Μαρίκα Λουλούδη.

-Στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων 8-ος Πολιτιστικός Μάϊος 2015 του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαμπακίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση του βιβλίου «Καλαμπάκι 1914 – 2014  Μαρτυρίες» της κ.Κυράνθης Στράντζαλη.

-Σε μία κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Καλαμπακίου έγινε σήμερα (10-5-2015) και ώρα  11.00΄ η παρουσίαση του βιβλίου «Καλαμπάκι 1914 – 2014  Μαρτυρίες» της κ.Κυράνθης Στράντζαλη. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Καλαμπακίου κ. Βέτος Γρηγόριος, και το βιβλίο παρουσίασε η κ. Άννα Γκαϊτατζή.  

-Στη συνέχεια η κ.Κυράνθη Στράντζαλη αναφέρθηκε για  το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία των 100 χρόνων από την εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων στο Καλαμπάκι, και αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες και τις μαρτυρίες των προσώπων που συνέβαλαν στην συγγραφή του αξιόλογου αυτού βιβλίου.

-Το βιβλίο αυτό αποτελεί πηγή πληροφοριών της εκατονταετούς ιστορίας του Καλαμπακίου, με φωτογραφίες, έγγραφα, καταγραφή γεγονότων και μαρτυρίες των κατοίκων.

-Ένα ολιγόλεπτο βίντεο από στιγμιότυπα της σημερινής εκδήλωσης: 


Δεν υπάρχουν σχόλια: