Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ανήλικος 13χρονος Αλβανός, παραβίασε λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης συνομηλίκου του, και στη συνέχεια έστελνε μέσω αυτού εξυβριστικά μηνύματα και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.


-Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διερευνήθηκε υπόθεση παράνομης διείσδυσης σε υπολογιστικά συστήματα και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 13χρονου αλλοδαπού, αλβανικής υπηκοότητας, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη διείσδυση σε υπολογιστικά συστήματα και εξύβριση μέσω διαδικτύου, κατ΄ εξακολούθηση.

-Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από έγκληση, που υπέβαλε στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο πατέρας 13χρονου. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστος δράστης παραβίασε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του γιου του και στη συνέχεια και για χρονικό διάστημα (6) ημερών, απέκτησε την απόλυτη διαχείρισή του, ενώ προσποιούμενος ότι πρόκειται για το ανήλικο θύμα απέστειλε σωρεία εξυβριστικών μηνυμάτων και βίντεο σε άλλους χρήστες της επίμαχης ιστοσελίδας.

-Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ζητήθηκαν από τη διαχειρίστρια εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης και τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, τα απαραίτητα για τη διερεύνηση της υπόθεσης στοιχεία.

-Από την εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη, σε οικία 48χρονου αλλοδαπού, ενώ από την επιτόπια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σήμερα (11-05-2015) το πρωί στην οικία, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 13χρονου υιού του.

-Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή.

-Tα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: