Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συνελήφθη λαθροθήρας κοντά στο χωριό Λευκόγεια-Κ.Νευροκοπίου μετά από συμπλοκή.


Κατά την εκτέλεση κοινής περιπολίας στο Κ. Νευροκόπι ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας της ΚΟΜΑΘ και o Δασοφύλακας του Δασαρχείου εντόπισαν τρία άτομα να προβαίνουν σε παράνομη θήρα.

-Συγκεκριμένα είδαν το βράδυ της Κυριακής 29/3 ύποπτες κινήσεις σε αγρό με καλαμπόκια. Κατόπιν επιχειρήθηκε έλεγχος σε διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο αρνήθηκε να σταματήσει αναπτύσσοντας ταχύτητα. Έγινε καταδίωξη με το υπηρεσιακό όχημα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης και το προπορευόμενο όχημα σταμάτησε και δύο άτομα βγήκαν τρέχοντας προς τα χωράφια.
-Ο Δασοφύλακας του Δασαρχείου τους καταδίωξε πεζός και ο ένας από τους δράστες, που κρατούσε όπλο, το έστρεψε κατά του Δασοφύλακα για να τον σταματήσει. Ο τρίτος δράστης και οδηγός του οχήματος (με πινακίδες ξένης χώρας) έβαλε εμπρός και έπεσε με όπισθεν πάνω στο αυτοκίνητο της ΚΟΜΑΘ επιχειρώντας με δύναμη να το ρίξει στο χαντάκι. Αφού προξένησε σοβαρές υλικές ζημιές προσπάθησε να διαφύγει αλλά εγκλωβίστηκε σε αδιέξοδο. Ο Θηροφύλακας και ο Δασοφύλακας τον σταμάτησαν, αλλά τους επιτέθηκε με μία τσάπα.

-Τελικά ο δράσης ακινητοποιήθηκε, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και συνελήφθη με διαδικασία αυτοφώρου. Οι άλλοι δύο δράστες αναγνωρίστηκαν και υπεβλήθη μήνυση εναντίον τους. Και τα τρία παράνομα άτομα είναι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής και η Αστυνομία, πέραν των παραβάσεων του νόμου περί θήρας, διαπίστωσε και άλλες παραβάσεις που αφορούν και τον Κ.Ο.Κ.

-Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει για άλλη μια φορά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας, αλλά και επιβεβαιώνει την άριστη συνεργασία της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων με τη Δασική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

-Υπενθυμίζεται ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης έχει εγκαταστήσει στα οχήματά της ειδικό ηλεκτρονικό σύστημα όπου μεταξύ άλλων καταγράφει και το σημείο που επιτελείται η παράνομη θήρα. Η περιοχή φαίνεται στον σχετικό χάρτη και είναι κοντά στο χωριό Λευκόγεια Νευροκοπίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: