Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Εξιχνιάστηκαν από την Ασφάλεια Καβάλας οι δύο (2) ληστείες σε σουπερ μάρκετ στις Κρηνίδες και Αμυγδαλεώνα-Καβάλας αντίστοιχα.


-Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο ημεδαποί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

-Συνελήφθη ο ένας από τους δράστες, μετά από Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

-Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ληστείες σε σούπερ μάρκετ, που είχαν διαπραχθεί την 16-4-2014 και 5-9-2014, στις Κρηνίδες και τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας αντίστοιχα.

-Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

-Συνελήφθη την 20-4-2015 το πρωί στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ο 24χρονος δράστης, μετά από Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:

 -Την 16-4-2014 το βράδυ, στις Κ ρηνίδες Καβάλας, φορώντας κράνη και γάντια, εισήλθαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

- Την 5-9-2014 το βράδυ, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλα ( full - face ), σκούφο και περιλαίμιο, εισήλθαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Προέκυψε επίσης ότι, στην πρώτη περίπτωση ληστείας, οι δύο δράστες, διέφυγαν με μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24-3-2014, από την Καβάλα.

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε η παραπάνω μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

-Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) γάντια.

-Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 24χρονος για ληστεία και κλοπές.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: