Κυριακή 5 Απριλίου 2015

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απέτρεψε πρόθεση αυτοκτονίας 16χρονης, γιατί ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, απέτρεψε την αυτοκτονία της 16χρονης με τη βοήθεια της καινοτόμου διαδικασίας «CYBER ALERT» σε συνεργασία με τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Η ανήλικη είχε αυτοτραυματιστεί με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό χέρι και χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών απετράπη η αυτοχειρία και διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα.

-Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, με τη βοήθεια της καινοτόμου online διαδικασίας «CYBER ALERT» σε συνεργασία με τοπικό αστυνομικό τμήμα απέτρεψε χθες (4-4-2015) περίπτωση πρόθεσης αυτοκτονίας, η οποία εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου από 16χρονη, η οποία ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

-Ειδικότερα, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε πρωινές ώρες της 4-4-2015, μέσω της διαδικασίας «CYBER ALERT», από χρήστη του διαδικτύου, ότι σε απευθείας συνομιλία που είχε με ανήλικη, σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, η τελευταία της γνωστοποίησε ότι είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τους γονείς της και για αυτό το λόγο εξέταζε το ενδεχόμενο να προβεί σε αυτοκτονία.

-Άμεσα και λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της υπόθεσης, ακολούθησε ενδελεχής διαδικτυακή - αστυνομική έρευνα από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της οποίας ταυτοποιήθηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ανήλικης χρήστριας του διαδικτύου και ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, με στόχο τον άμεσο εντοπισμό και τη διασφάλιση της ψυχικής υγείας και της σωματικής της ακεραιότητας.

-Το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα διεξήγαγε επισταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και εντόπισε εγκαίρως την 16χρονη, η οποία είχε προβεί σε αυτοτραυματισμό με αιχμηρό αντικείμενο στο αριστερό της χέρι. Η αυτοχειρία της ανήλικης απετράπη, χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών και αφού διασφαλίστηκε η σωματική της ακεραιότητα, η 16χρονη μεταφέρθηκε σε νοσοκομειακό ίδρυμα, για την απαραίτητη ιατρική φροντίδα και ψυχολογική υποστήριξη.

-Από τη διερεύνηση της υπόθεσης πρόεκυψε ότι η ανήλικη αποπειράθηκε να οδηγηθεί στην αυτοχειρία, γιατί ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας και για αυτό το λόγο σχηματίστηκε, κατόπιν και παραγγελίας του αρμόδιου Εισαγγελέα, δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος και των δυο γονιών της, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας.

-Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

-Υπενθυμίζεται ότι για ανάλογα περιστατικά, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS - android: CYBER KID

http www.astynomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: