Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ανακαλούνται γνωστά και επικίνδυνα κορν φλέικς και μίγμα μπαχαρικών.


Στην ανάκληση "νιφάδων καλαμποκιού–corn flakes" και μίγματοςμπαχαρικών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ)...

-Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ, μέσω του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για τα τρόφιμα και τις ζωοτροφές (RASFF) και σε συνέχεια επικοινωνίας με την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος», ενημερώθηκε για τη διακίνηση του προϊόντος νιφάδες καλαμποκιού (corn flakes), γερμανικής προέλευσης, στο οποίο διαπιστώθηκε αυξημένη συγκέντρωση μυκοτοξίνης DON (Deoxynivalenol), λόγω επιμόλυνσης της πρώτης ύλης.

-Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «365 νιφάδες καλαμποκιού», σε συσκευασία των 750 g, με αριθμούς παρτίδας L14-05261 & L14-5262 και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 21.12.15, που παρασκευάζεται από τη γερμανική εταιρεία C. HAHNE Mühlenwerke GmpH και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος AE».

-Η επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την ανάκληση/απόσυρση του ανωτέρω προϊόντος, ενώ από πλευράς ΕΦΕΤ βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Στο πλαίσιο, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το εν λόγω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

-Παράλληλα, ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε από την εταιρεία «Γ. & Ι. Πασσαλής Α.Ε.» (Γλαύκου 21 – Π. Φάληρο) σχετικά με την ανάκληση μίγματος μπαχαρικού, επειδή περιέχει πρώτη ύλη (πάπρικα σε σκόνη), στην οποία ενδέχεται να υπάρχουν ίχνη αμυγδάλου, συστατικό που δεν αναγράφεται στην ετικέτα του προϊόντος. Το αμύγδαλο είναι ένα συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

-Πρόκειται για το προϊόν με εμπορική ονομασία «Fajita seasoning mix Casa Fiesta», σε συσκευασία των 40 g, με αριθμό παρτίδας 1420901 και ημερομηνία λήξης 27.07.17, που παρασκευάζεται από τη Σουηδική εταιρεία "Santa Maria AB".
-Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (φωτογραφία κάτωθι) και παρουσιάζουν ευαισθησία στο αμύγδαλο να μην το καταναλώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: