Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Εντοπίστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάστημα χρωματοπωλείο, που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση και νόθευση οικοδομικών χρωμάτων γνωστών εταιρειών του εμπορίου.


Κατασχέθηκαν περισσότερα από (645) δοχεία χρώματος με νοθευμένο περιεχόμενο συνολικού βάρους (7) τόνων καθώς και (214) κενά δοχεία χρώματος που έφεραν ετικέτες γνωστών εταιρειών χρωμάτων.

-Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης (51χρονος ημεδαπός).

-Ο 51χρονος νόθευε το περιεχόμενο γνησίων χρωμάτων γνωστών εταιρειών του εμπορίου με άλλα υλικά και στη συνέχεια το τοποθετούσε σε παραποιημένα δοχεία που έφεραν πλαστογραφημένα σήματα των εταιρειών.
-Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο μεθοδικής και εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, διαλεύκανε υπόθεση παράνομης διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων παραποιημένων και νοθευμένων οικοδομικών χρωμάτων, γνωστών εταιρειών του εμπορίου.

-Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, που διατηρεί κατάστημα – χρωματοπωλείο, σε περιοχή της Αττικής, στους χώρους του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητες νοθευμένων και παραποιημένων οικοδομικών χρωμάτων γνωστών εταιρειών, συνολικού μεικτού βάρους επτά (7) τόνων περίπου.

-Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας καταγγέλθηκε το προηγούμενο διάστημα, από γνωστές εταιρείες οικοδομικών βαφών, ότι διακινούνται παράνομα στο εμπόριο παραποιημένα και απομιμητικά προϊόντα τους.

-Ακολούθησε μεθοδική αστυνομική έρευνα, για χρονικό διάστημα άνω των δυο μηνών, στο πλαίσιο της οποίας εντοπίστηκε το παραπάνω κατάστημα και διακριβώθηκε η παράνομη δραστηριότητα του 51χρονου ιδιοκτήτη.

-Όπως προέκυψε ο 51χρονος αγόραζε γνήσια δοχεία χρώματος, το περιεχόμενο των οποίων το μετάγγιζε ισομερώς σε άλλα παραποιημένα δοχεία, γνωστών εταιρειών, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα κολλώδη και υδροδιαλυτά υλικά, ώστε να έχουν το ίδιο βάρος. Παράλληλα τοποθετούσε στα δοχεία παραποιημένες ετικέτες των εταιρειών.

-Σε αποθηκευτικούς χώρους του καταστήματος βρέθηκαν (645) παραποιημένα δοχεία, με νοθευμένο περιεχόμενο καθώς και (214) δοχεία κενά περιεχομένου, στα οποία είχαν επικολληθεί πλαστές ετικέτες γνωστών εταιρειών χρωμάτων. Παράλληλα εντοπίσθηκαν εργαλεία και υλικά ανάμιξης χρωμάτων, σφραγίδες και (380) αυτοκόλλητες ετικέτες εταιρειών χρωμάτων.

-Με βάση την ενδεικτική τιμή πώλησης των προϊόντων, εκτιμάται ότι 51χρονος, μόνο από την διάθεση και πώλησή των προϊόντων που κατασχέθηκαν, θα αποκόμιζε οικονομικό όφελος 19.000 ευρώ, ζημιώνοντας παράλληλα το Ελληνικό Δημόσιο από την μη καταβολή Φ.Π.Α, το ύψος του οποίου διερευνάται από τον φορολογικό έλεγχο, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

-Στους χώρους του καταστήματος κλήθηκαν εκπρόσωποι των εταιριών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το περιεχόμενο των ανευρεθέντων δοχείων χρωμάτων έχει νοθευτεί και αλλοιωθεί, τα πλαστικά δοχεία ήταν απομιμητικά ενώ τα σήματα των εταιρειών τους είχαν πλαστογραφηθεί.

-Από τα κατασχεθέντα πειστήρια θα αποσταλούν δείγματα στο Γενικό Χημείο του Κράτους για εργαστηριακές – συγκριτικές εξετάσεις.

-Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. 


http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: