Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στη Δράμα η Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας, από 4 έως 7 Μαρτίου.


Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στη χώρα μας υπολογίζεται σε 1500.

-Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειοψηφία των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ότι αφορά την ποιότητα τους.

-Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων.

-Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

-Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Το Τμήμα Προαγωγής και Προάσπισης Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας θα φιλοξενήσει την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 4 έως 7 Μαρτίου 2014.

Τηλέφωνο για ραντεβού: 25213 51125 (από τις 9:00 έως 13:00)

Τα ραντεβού θα κλείνονται από 25 Φεβρουαρίου 2015

Προϋποθέσεις για τον μαστογραφικό έλεγχο.

·         Ηλικίες γυναικών από 40 έως 70 ετών

·         Να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίου 12 μήνες

·         Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό

·         Να μην είναι σε έμμηνο ρήση (περίοδο 3 ημέρες πριν – 5 ημέρες μετά)


http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: