Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου στον Αμυγδαλεώνα-Καβάλας.


Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο Αλβανοί σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.
Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει επίσης άλλους δύο Βουλγάρους κατηγορούμενους για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος.

-Εξιχνιάστηκε ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ληστεία σε βάρος 73χρονου ημεδαπού, που είχε διαπραχθεί την 23-10-2012 το βράδυ, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

-Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

-Αναλυτικότερα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες, την 23-10-2012 το βράδυ, με το πρόσχημα παράδοσης έτοιμου φαγητού, εισήλθαν στην οικία του 73χρονου στον Αμυγδαλεώνα, όπου με τη χρήση σωματικής βίας, τον φίμωσαν και του δέσμευσαν τα χέρια και τα πόδια με κολλητική ταινία.

-Ακολούθως, αφαίρεσαν από το εσωτερικό του σπιτιού, 1 φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, 1 κάρτα ανάληψης χρημάτων, 2 κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, 2 λέβα Βουλγαρίας, 1 δολαρίου ΗΠΑ και 50 δραχμών και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται επίσης δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 30 και 43 ετών, κατηγορούμενοι για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, διότι κατά τις έρευνες προέκυψε ότι χρησιμοποίησαν το ένα από τα παραπάνω αφαιρεθέντα κινητά τηλέφωνα.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: