Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου 2014

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία το πρόγραμμα δωρεάν διαδικτυακού κοινωνικού φροντιστηρίου του Δήμου Δοξάτου.


Δελτίο Τύπου για τη νέα δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Δοξάτου Δράμας, μέσω της οποίας παρέχονται δωρεάν περισσότερα από 40.000 μαθήματα με διδασκαλία σε video για όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Δήμου Δοξάτου.  Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλ. 210-3822495 και 6977-666818 (Διευθυντής ΑΡΝΟΣ κ. Ιωάννης Κρόκος).Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου 2014

                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΞΑΤΟΥ ΔΡΑΜΑΣ.

-Με κοινό όραμα την εξασφάλιση ίσης πρόσβασης σε μια ποιοτική εκπαίδευση, ο Δήμος Δοξάτου Δράμας και το Κέντρο On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία του Κοινωνικού Διαδικτυακού Φροντιστηρίου. Στο πλαίσιο ενός φιλόδοξου και πολύπλευρου κοινωνικού έργου που στοχεύει στην ανακούφιση και υποστήριξη των δημοτών Δράμας, ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δημήτρης Δαλακάκης επικεντρώνεται στον ευαίσθητο τομέα της παιδείας, δίνοντας την ευκαιρία στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες του Δήμου να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους ενισχυτική διδασκαλία, εντελώς δωρεάν, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας.

-Μέσω της επαναστατικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του Κέντρου ΑΡΝΟΣ,

το Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο Δοξάτου θα προσφέρει τη δυνατότητα 24ωρης πρόσβασης σε περισσότερα από 40.000 e- φροντιστηριακά μαθήματα, με διδασκαλία σε video για τη θεωρία, τη μεθοδολογία και τις ασκήσεις όλων των τάξεων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, καθώς και ένα πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό, όπως λύσεις θεμάτων εξετάσεων, λύσεις της Τράπεζας θεμάτων της Α’ Λυκείου, κλπ. Επιπλέον, μέσω της ιστοσελίδας www.arnos.gr οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τον online δάσκαλο για την επίλυση αποριών, καθώς και να αυτοαξιολογηθούν μέσα από on line τεστ αξιολόγησης και διαγωνίσματα.

-Το Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο του Δήμου Δοξάτου αποτελεί συνέχεια μιας ευρύτερης δράσης κοινωνικής αλληλεγγύης του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ που εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά με τη σύσταση του Διαδικτυακού Κοινωνικού Φροντιστηρίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία την απόλυτη επιτυχία του Οικουμενικού Δημοτικού Σχολείου «Αθηνά», που μέχρι σήμερα έχει δεχθεί πάνω από 1.500.000 επισκέψεις στην ιστοσελίδα www.arnos.gr, παρέχοντας ελεύθερη πρόσβαση σε πάνω από 12.000 video - μαθήματα και εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου, το Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ διευρύνει την κοινωνική του δράση, παρέχοντας δωρεάν το e-φροντιστηριακό μάθημα και για τις τάξεις Γυμνασίου και Λυκείου.

-Η επιλογή των συμμετεχόντων στο Κοινωνικό Διαδικτυακό Φροντιστήριο θα γίνει με κριτήριο το συνολικό εισόδημα των οικογενειών, ενώ θα λαμβάνονται

υπόψη παράγοντες, όπως αναπηρία, οικογενειακή κατάσταση, κοινωνικά προβλήματα και ανεργία. Για την εγγραφή στα φροντιστηριακά e-μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι γονείς καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση - υπεύθυνη δήλωση και να υποβάλλουν τα σχετικά δικαιολογητικά. Για περισσότερες πληροφορίες, τα τηλέφωνα του Γραφείου Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Δοξάτου είναι: 25213 52463 και 25213 52464.

-Χαιρετίζοντας τη νέα συνεργασία, ο μαθηματικός και πολιτικός μηχανικός, κ. Ιωάννης Κρόκος, Διευθυντής του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ δήλωσε:

«Η ένθερμη ανταπόκριση των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης από όλη τη Ελλάδα στη φιλόδοξη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης του Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ μας δίνει ιδιαίτερη χαρά και δύναμη να συνεχίσουμε τις πρωτοπόρες «Πράξεις Παιδείας». Η ευαισθησία του Δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη στο μείζον ζήτημα της εκπαίδευσης και η πρωτοβουλία του να προχωρήσει άμεσα στην έναρξη του Κοινωνικού Διαδικτυακού Φροντιστηρίου διευρύνει τους ορίζοντες των νέων, σε μια εποχή όπου τα περιθώρια για πρόοδο και ευημερία συνεχώς στενεύουν. Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό του Δήμου Δοξάτου και κάθε άλλου φορέα που επενδύει στη δύναμη της γνώσης και της παιδείας, την οποία υπηρετούμε εδώ και 35 χρόνια με σεβασμό και ευθύνη».

-Συγχρόνως ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης για το ίδιο θέμα δήλωσε:

«Ευχαριστούμε θερμά το «Κέντρο On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ» για τη δωρεάν χορήγηση διαδικτυακής ενισχυτικής διδασκαλίας στους μαθητές του Δήμου μας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που οι οικογένειές τους πλήττονται από την οικονομική κρίση. Τέτοιες προσπάθειες αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση καθώς προσφέρουν ιδιαιτέρως σημαντική βοήθεια στους οικονομικά ασθενέστερους πολίτες. Ο Δήμος Δοξάτου και η νέα Δημοτική Αρχή καταδεικνύει έμπρακτα την προτεραιότητα που έθεσε για την ικανοποίηση των αναγκών που έχουν οι μικρότεροι σε ηλικία δημότες μας. Οι μαθητές του Δήμου μας υποστηρίζονται αποτελεσματικά με την εισαγωγή της καινοτόμας αυτής ενισχυτικής διδασκαλίας χάριν στην ευγενική χορηγία του  Κέντρου On Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ. Με προτεραιότητα την ενίσχυση της εκπαίδευσης και όλων των κοινωνικών παροχών που έχουν ανάγκη οι οικονομικά ασθενέστεροι συνδημότες μας, ο Δήμος Δοξάτου θα συνεχίσει κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση».

-Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου On-Line Εκπαίδευσης ΑΡΝΟΣ μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-3822495.
Δεν υπάρχουν σχόλια: