Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας οι τρείς (3) από τους πέντε (5) δράστες της ληστείας σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού που έγινε την 16-5-2014 στο Λιβαδάκι-Δράμας.


Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 5 ατόμων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών, πλαστογραφία και απείθεια, κατά περίπτωση.

-Εξιχνιάστηκε, έπειτα από συστηματική και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, που διαπράχθηκε την 16-5-2014 το πρωί, στο Λιβαδάκι Δράμας.

-Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων (4) ημεδαπών, ηλικίας 44, 41, 31 και 29 ετών και ενός 37χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αρμενίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για ληστεία, παράβαση του νόμου περί όπλων, κατοχή ναρκωτικών, πλαστογραφία και απείθεια.

-Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, προχθές (17-12-2014) το πρωί, στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς των Ομάδων Δημόσιας Ασφάλειας και Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 44, 41 και 31 ετών.

-Αναλυτικότερα, από τις ενδελεχείς έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι, το πρωί της 16-5-2014, οι δράστες, επιβαίνοντες σε δύο οχήματα, μετέβησαν στο Λιβαδάκι Δράμας, όπου οι τρεις εξ αυτών, ηλικίας 44, 37 και 29 ετών, φορώντας κουκούλες ( full face ) και κρατώντας πιστόλι και μαχαίρι, ακινητοποίησαν αρχικά 73χρονη ημεδαπή, η οποία βρισκόταν στην αυλή της οικίας της και την οδήγησαν στο εσωτερικό της, όπου της δέσμευσαν τα χέρια και τα πόδια με κολλητική ταινία.

-Με τον ίδιο τρόπο ακινητοποίησαν τον 78χρονο σύζυγό της, που προσήλθε στο σπίτι και ακολούθως, αφού ερεύνησαν τους χώρους του σπιτιού, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, ένα (1) κυνηγετικό όπλο και ένα (1) κινητό τηλέφωνο και επιβιβάστηκαν στα οχήματά τους, διαφεύγοντας με τους συνεργούς τους προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων και του 37χρονου, ο οποίος δεν εντοπίσθηκε και αναζητείται, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

 1 κυνηγετικό όπλο

 1 πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος (γκλοπ)

 1 συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 3,9 γραμμαρίων

 1 πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης

 37 κινητά τηλέφωνα

-Σημειώνεται ότι σε βάρος των δραστών εκδόθηκαν σχετικά Εντάλματα Σύλληψης για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

-Επισημαίνεται ότι ο 29χρονος κρατείται σε κρατητήρια αστυνομικής υπηρεσίας της Χαλκιδικής, για απόπειρα ληστείας, ενώ ο 31χρονος προ επικείμενης έρευνας στην οικία του, δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις των αστυνομικών, αρνούμενος την είσοδό τους.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή Δράμας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: