Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

126 ειδικότητες «μοιράζονται» τις 50.000 πεντάμηνες συμβάσεις.


-Στο ΑΣΕΠ υποβάλλεται για έγκριση τις αμέσως επόμενες ημέρες η προκήρυξη των 50.000 συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας την οποία έχει ετοιμάσει ο ΟΑΕΔ, μετά τις χθεσινές υπουργικές αποφάσεις για ένταξη του προγράμματος στο νέο ΕΣΠΑ.

-Ανεργοι από πέντε κατηγορίες θα κληθούν στη συνέχεια να συμπληρώσουν την αίτησή τους. Θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του ΟΑΕΔ με την ένδειξη κοινωφελής εργασία. Οι θέσεις κατανέμονται σε 324 δήμους, σε υπηρεσίες υπουργείων σε όλη τη χώρα και σε εποπτευόμενους από αυτά οργανισμούς. Ενας μικρός αριθμός θέσεων κατανέμεται σε περιφέρειες. Οι περισσότερες θέσεις προορίζονται για αποφοίτους Γυμνασίου, Λυκείου, ΤΕΕ, ΙΕΚ και φθάνουν τις 38.200, ενώ οι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΣτους φορείς θα επιλεχθούν με βάση την κατάταξή τους, η οποία θα γίνει ηλεκτρονικά και θα κληθούν να υποβάλουν τότε τα δικαιολογητικά, που τεκμηριώνουν όσα δήλωσαν στην αίτηση.

Τα κριτήρια επιλογής θα είναι τα εξής:

• Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

• Το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 36 μήνες.

• Το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό.

• Η ηλικία, και

• Ο αριθμός ανήλικων τέκνων.

Οι πέντε κατηγορίες ανέργων

Μια τεράστια βάση δεδομένων δημιουργεί ο ΟΑΕΔ για να αποδεχθεί τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για τις 50.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν πάνω από 300.000 άνεργοι. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και η απαραίτητη αυτή προϋπόθεση θα πρέπει να ισχύει κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας που θα τεθεί για την υποβολή αιτήσεων.

-Οι ωφελούμενοι του προγράμματος θα ανήκουν σε μία από τις παρακάτω πέντε κατηγορίες ανέργων:

1. Μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων πρέπει να είναι και οι δύο σύζυγοι και όχι μόνο αυτός που θα κάνει αίτηση.

2. Μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς.

3. Μακροχρόνια άνεργοι, δηλαδή όσοι είναι στα Μητρώα ανέργων πάνω από 12 μήνες.

4. Ανεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού τομέα εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά προσόντα.

5. Ανεργοι άνω των 29 ετών.

30.000 προσλήψεις ανέργων σε 324 δήμους

-Τριακόσιοι είκοσι τέσσερις δήμοι θα ωφεληθούν από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας με την κάλυψη πάνω από 30.000 θέσεων για ανέργους. Οι επιτυχόντες θα επιλεγούν από ειδικότητες όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης και θα στελεχώσουν και τους εξής τρεις Δήμους, οι οποίοι συγκεντρώνουν και τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων:

• Δήμος Αθηναίων, 1.100 θέσεις,

• Δήμος Λαρισαίων, 645 θέσεις, και

• Δήμος Πατρέων, 581 θέσεις.

Μεγάλος αριθμός θέσεων θα καλυφθεί, επίσης, στους Δήμους Αγρινίου (478 θέσεις), Ηρακλείου (464 θέσεις), Πειραιώς (455 θέσεις), Κορδελιού-Ευόσμου (444 θέσεις), Περιστερίου (415 θέσεις) και Κατερίνης (401 θέσεις). Στον Δήμο Ιωαννιτών θα προσληφθούν 392 εποχικοί, 359 στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, 342 στον Δήμο Παύλου Μελά, 336 στον Δήμο Βόλου, από 331 στους Δήμους Τρικκαίων και Καλλιθέας και 328 στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Διακόσιες ενενήντα μία θέσεις αντιστοιχούν στον Δήμο Σερρών, 286 στον Δήμο Κέρκυρας και 280 στον Δήμο Χανίων, ενώ από 275 στους Δήμους Αγ. Ι. Ρέντη και Βέροιας, 272 στην Αλεξανδρούπολη, 263 στην Καβάλα, 260 στο Κερατσίνι-Δραπετσώνα, και από 249 στους Δήμους Κομοτηνής και Θέρμης.

Μέγα πλήθος σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ

Τη «μερίδα του λέοντος» στις θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας ανάμεσα στους Οργανισμούς των υπουργείων παίρνει το υπουργείο Εργασίας για να καλύψει ανάγκες στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και σε άλλα ασφαλιστικά ταμεία.

Μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας θα ενισχυθεί και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ο οποίος θα εντάξει στο δυναμικό του 985 νέους υπαλλήλους. Ειδικότερα, ο ΟΑΕΔ θα προσλάβει 391 υπαλλήλους γενικών καθηκόντων Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, 182 υπαλλήλους Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ, 371 Διοικητικού-Λογιστικού ΔΕ, 25 Μάγειρες ΔΕ, δέκα Μηχανικούς ΠΕ, τέσσερα άτομα Πληροφορικής ΠΕ και ΤΕ και δύο Κλητήρες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΙΚΑ-ΕΤΑΜ: 939

Σε 939 ανέρχονται οι προσλήψεις που θα πραγματοποιήσει το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στο πλαίσιο των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο φορέας θα ενισχύσει το διοικητικό προσωπικό του προσλαμβάνοντας 342 άτομα ειδικότητας Διοικητικού Οικονομικού Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, 482 Διοικητικού Λογιστικού τεχνολογικής εκπαίδευσης και 115 Διοικητικούς γραμματείς Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΤΑΑ: 150

Με 150 νέους συνεργάτες θα ενισχυθεί το ΕΤΑΑ μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας. Θα προσληφθούν 15 ΔΕ Διοικητικοί Γραμματείς, 70 Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ, 40 Διοικητικού Λογιστικού Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, τρεις Κλητήρες ΔΕ, δέκα Χειριστές Η/Υ ΔΕ, έξι υπάλληλοι Πληροφορικής ΠΕ και έξι υπάλληλοι Πληροφορικής Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

ΤΑΥΤΕΚΩ
Είκοσι θέσεις αναμένεται να καλύψει το ΤΑΥΤΕΚΩ.

Ο φορέας θα εντάξει στο δυναμικό τους πέντε υπαλλήλους Οικονομικού Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, έξι υπαλλήλους Διοικητικού-Λογιστικού Δευτεροβάθμιας και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, πέντε υπαλλήλους Οικονομικού ΠΕ και δύο άτομα ειδικότητας Πληροφορικής ΤΕ.

Από μία θέση θα μοιραστούν οι ειδικότητες ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων και ΠΕ Πληροφορικής.

ΕΛΚΕΘΕ: 47 θέσεις

Σαράντα επτά νέους συνεργάτες θα προσλάβει το ΕΛΚΕΘΕ στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. Ο φορέας, που υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, θα καλύψει μία θέση Γραφιστικής ΤΕ, δύο Οικονομικού ΠΕ και ΤΕ, έξι Διοικητικού-Λογιστικού ΤΕ, εννέα Διοικητικών γραμματέων ΔΕ, μία Ζωικής Παραγωγής ΤΕ, μία Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ, τρεις Κτηνιάτρων ΠΕ, μία Νομικής ΠΕ, δύο Νυχτοφυλάκων ΔΕ, μία Οικοδόμων ΔΕ, μία Οικονομικού ΠΕ, 11 Πληροφορικής ΠΕ, μία Τεχνικών Ηλεκτρολόγων ΔΕ, δύο Τεχνικών Ηλεκτρονικών ΔΕ, τρεις Υδραυλικών ΔΕ και δύο Χημικών ΠΕ.

Θέσεις σε ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Σε 41 ανέρχονται οι θέσεις που θα καλύψει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας 2014. Αναλυτικά, θα προσληφθούν 24 άτομα Διοικητικού-Οικονομικού ΠΕ, τρία άτομα ΠΕ Οικονομικού, δύο άτομα ειδικότητας ΤΕ Μηχανολόγων -Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, δύο ΠΕ Μηχανικών Πληροφορικής και Δικτύων και τέσσερα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΠΕ και ΤΕ. Από μία θέση θα μοιραστούν οι ειδικότητες: ΠΕ Αγγλικής Φιλολογίας, ΤΕ Γραφιστικής, ΠΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΤΕ Πληροφορικής, ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών και ΠΕ Στατιστικής.

• Με 80 άτομα θα ενισχυθεί ο Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ Α.Ε.). Ειδικότερα, ο Οργανισμός θα προσλάβει 45 υπαλλήλους γενικών καθηκόντων δευτεροβάθμιας και υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οκτώ Διοικητικούς ΔΕ, δύο Οικονομικούς ΠΕ, δύο Διοικητικού-Λογιστικού ΤΕ, δύο υπαλλήλους Πληροφορικής ΠΕ, έναν Υδραυλικό ΔΕ και 20 Φύλακες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΟΓΑ: Διοικητικοί ΔΕ

Προσωπικό όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων θα εντάξει στο δυναμικό του ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων. Ο φορέας θα προσλάβει 14 υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων ΥΕ, 93 Διοικητικούς Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πέντε Διοικητικού-Λογιστικού ΤΕ κ.ά.

ΕΛΓΟ «Δήμητρα»: Γεωτεχνικοί

Με 181 άτομα θα ενισχυθεί ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» στο πλαίσιο της κοινωφελούς εργασίας. Η πλειονότητα των θέσεων θα καλυφθεί από Γεωπόνους Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (50 θέσεις), υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων ΥΕ και ΔΕ (24 θέσεις) και κτηνιάτρους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (22 θέσεις) κ.ά.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Αγρονόμοι-τοπογράφοι

Στην κάλυψη 221 θέσεων κοινωφελούς εργασίας θα προχωρήσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Ο φορέας θα εντάξει στο δυναμικό του 36 Αγρονόμους-Τοπογράφους ΠΕ, 83 Γεωπόνους ΠΕ, 31 Γεωπόνους -Τεχνολόγους ΤΕ, 11 Δασολόγους ΠΕ, 19 άτομα Διοικητικού Οικονομικού ΠΕ και 41 Κτηνιάτρους επίσης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.

ΕΛΓΑ: Πληροφορική και από ΙΕΚ

Πενήντα οκτώ άτομα θα προσλάβει μέσω κοινωφελούς εργασίας ο ΕΛΓΑ. Ο φορέας θα εντάξει στο δυναμικό του 28 άτομα Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δώδεκα ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, τέσσερα ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού, επτά ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων, δύο ΠΕ Νομικών και Πολιτικών Επιστημών, ενώ από μία θέση μοιράζονται οι ειδικότητες ΠΕ Γενικών Καθηκόντων, ΤΕ Πληροφορικής και ΠΕ Μηχανολόγων Μηχανικών.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΥΡΙΤΣΗ - ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ


http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: