Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στο Χρυσοχώρι-Καβάλας οι οποίοι κατά τη διάρκεια ελέγχου επιτέθηκαν και τραυμάτισαν Αστυνομικούς.


Ο ένας δράστης προσπάθησε να χτυπήσει τους αστυνομικούς με τσεκούρι και προκάλεσε φθορές με αυτό σε υπηρεσιακό όχημα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένες φθορές, απλή σωματική βλάβη, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

-Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνελήφθησαν χθες (22-11-2014) το πρωί, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης και των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 39 και 34 ετών, κατηγορούμενοι κατά περίπτωση για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση διακεκριμένων φθορών και απλών σωματικών βλαβών, αντίσταση, απειλή, εξύβριση και παράβαση του νόμου περί όπλων.

-Πιο αναλυτικά για την υπόθεση, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (22.11.2014), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης Καβάλας, εντόπισαν στο Χρυσοχώρι, τους δύο ημεδαπούς να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν.

-Οι δράστες δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και αφού τους εξύβρισαν και τους απείλησαν, επιτέθηκαν εναντίον τους, τραυματίζοντάς τους ελαφρά με τα χέρια στο πρόσωπο.

-Επίσης, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο 39χρονος επιχείρησε να χτυπήσει με τσεκούρι τους αστυνομικούς, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν τρεις βολές εκφοβισμού στον αέρα, καλώντας παράλληλα τον 39χρονο να το πετάξει, ενώ εκείνος δεν συμμορφώθηκε και προκάλεσε με αυτό φθορές σε υπηρεσιακό όχημα. Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να προσεγγίσουν για να ακινητοποιήσουν τους δράστες, πλην όμως εκείνοι, επιβιβαζόμενοι αστραπιαία στο αυτοκίνητό τους, τράπηκαν σε φυγή.

-Άμεσα οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν δυνάμεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Καβάλας, με αποτέλεσμα, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι αστυνομικοί να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους δράστες.

-Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των δύο δραστών, στο σπίτι του 39χρονου, στο Χρυσοχώρι Καβάλας, οι αστυνομικοί εντόπισαν μεταξύ άλλων και κατέσχεσαν:

4 σπάθες, συνολικού μήκους από 48 έως 95 εκατοστών,

2 τσεκούρια – μπαλτάδες,

μεταλλικά αντικείμενα και τεμάχια από σωλήνες χαλκού,

αλυσοπρίονο και

οθόνη ηλεκτρονικού υπολογιστή.

-Για ορισμένα από τα παραπάνω κατασχεθέντα αντικείμενα, ο 39χρονος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το νόμιμο της κατοχής τους και ερευνάται το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς. Στο σημείο του συμβάντος βρέθηκε επίσης και κατασχέθηκε το τσεκούρι, που χρησιμοποιήθηκε κατά την επίθεση.

-Οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν.

-Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών, παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και κλοπές.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την αστυνομική έρευνα διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: