Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθη 36χρονος στην Δράμα, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, απάτες και κλοπή-Εξιχνιάστηκαν 8 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών φαρμακείων στη Δράμα και 3 περιπτώσεις κλοπής.


Ο δράστης αφαίρεσε ιατρικές συνταγές από γραφείο ιατρού, τις οποίες αφού παραποιούσε, τις προσκόμιζε σε φαρμακεία της Δράμας, με σκοπό την προμήθεια φαρμακευτικών δισκίων.

-Εξιχνιάστηκαν ύστερα από εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, οκτώ (8) περιπτώσεις απάτης σε βάρος ιδιοκτητών φαρμακείων και 3 περιπτώσεις κλοπής, που διαπράχθηκαν, κατά το χρονικό διάστημα από 2-7-2014 έως 3-11-2014, στη Δράμα.

-Συνελήφθη την 4-11-2014 το μεσημέρι, στη Δράμα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 36χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, απάτες και κλοπή.

-Αναλυτικότερα, ο δράστης, την 3-11-2014 το απόγευμα, μετέβη σε φαρμακείο στη Δράμα, όπου προσκόμισε μία ιατρική συνταγή και προμηθεύτηκε τρία κουτιά του φαρμακευτικού σκευάσματος VULBEGAL ( 90 δισκία) .

-Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, μετά από υπόνοιες περί πλαστότητας της παραπάνω ιατρικής συνταγής, κατήγγειλε το συμβάν στο Τμήμα Ασφάλειας Δράμας. 

-Ακολούθως, αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, πραγματοποίησαν εμπεριστατωμένες έρευνες για τη διερεύνηση της υπόθεσης. Στο πλαίσιο αυτών, προέκυψε ότι ο 36χρονος, την 2-7-2014, την 1/10 και 29/30-10-2014, αφαίρεσε από γραφείο ιατρού στο Ι.Κ.Α. Δράμας, 9 κενά έντυπα ιατρικής συνταγής, τα οποία στη συνέχεια παραποιούσε - πλαστογραφούσε, προκειμένου να τα προσκομίζει σε φαρμακεία της Δράμας και να προμηθεύεται φαρμακευτικά δισκία.

-Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι ο δράστης μετέβη συνολικά οκτώ (8) φορές σε τρία (3) φαρμακεία, όπου προσκόμισε πέντε (5) παραποιημένα - πλαστογραφημένα έντυπα ιατρικής συνταγής και τρεις (3) έγχρωμα φωτοαντίγραφα αυτών και προμηθεύτηκε 900 δισκία διαφόρων φαρμακευτικών σκευασμάτων, εξαπατώντας με αυτόν τον τρόπο τους ιδιοκτήτες των φαρμακείων.

-Τα παραπάνω παραποιημένα έντυπα και τα φωτοαντίγραφα κατασχέθηκαν. 

-Κατά την διάρκεια των ερευνών, την 4-11-2014, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν και συνέλαβαν τον 36χρονο, στην κατοχή του οποίου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων VULBEGAL και LEXOTANIL .

-Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

83 δισκία των φαρμακευτικών σκευασμάτων XANAX και VULBEGAL

7 κενά κουτιά των φαρμακευτικών σκευασμάτων LEXOTANIL , VULBEGAL και ΧΑΝΑΧ

1 κενή ιατρική συνταγή

1 παραποιημένη ιατρική συνταγή

-Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και ναρκωτικά.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: