Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν στη Πετρούσα-Δράμας 3 ημεδαποί, για διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση.


-Εξιχνιάστηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, 3 διαρρήξεις σπιτιών και 1 κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας, από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που διαπράχθηκαν, χθες (13-11-2014) το απόγευμα, σε χωριά της Δράμας και των Σερρών.

-Συνελήφθησαν χθες (13-11-2014) το απόγευμα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, στην Πετρούσα Δράμας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 33, 31 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για διακεκριμένες κλοπές και αντίσταση. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνεται ένας άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης, συνεργός των τριών ημεδαπών, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

-Ειδικότερα, στην Πετρούσα Δράμας, οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον άγνωστο δράστη, ο οποίος προ επικείμενου ελέγχου, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους, ανέπτυξε ταχύτητα και κατευθύνθηκε προς το μέρος τους, τραυματίζοντας ελαφρά στο πόδι έναν αστυνομικό, διαφεύγοντας προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Από τις έρευνες που ακολούθησαν στην περιοχή, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς, διότι όπως προέκυψε, μαζί με τον άγνωστο συνεργό τους, που λειτουργούσε ως «τσιλιαδόρος», μετέβησαν, με το παραπάνω όχημα, στην Πετρούσα, όπου διέρρηξαν δύο οικίες. Κατά τη διάπραξη των διαρρήξεων αφαίρεσαν από το εσωτερικό των σπιτιών, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, συνολικής αξίας 3.000 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και μια κυνηγετική καραμπίνα.

-Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε επίσης ότι οι δράστες, λίγη ώρα νωρίτερα, είχαν μεταβεί στην Αγγίστα Σερρών, όπου διέρρηξαν άλλη μια οικία, αφαιρώντας από το εσωτερικό της 15 κυνηγετικά φυσίγγια και προέβησαν στην κλοπή πινακίδων κυκλοφορίας από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τις οποίες στη συνέχεια τοποθέτησαν στο δικό τους όχημα.

-Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος από τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά – κοσμήματα, το οποίο κατασχέθηκε προκειμένου να αποδοθεί στους δικαιούχους του.

-Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησε.

-Σημειώνεται ότι και οι τρεις δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους περιλαμβάνει και το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον πρόβαλαν αντίσταση κατά τη σύλληψή τους.

-Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη του συνεργού τους, καθώς και την τυχόν εμπλοκή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: