Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Συνελήφθησαν στην Δράμα δύο (2) άτομα από το σύνολο των πέντε (5) δραστών που κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχή – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της κλοπής.


Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν σε επιχείρηση εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων 2 οχήματα, τα οποία αποτελούν προϊόντα κλοπών και κατασχέθηκαν – αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους. 
Εξιχνιάστηκε 1 κλοπή οχήματος.

-Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, ηλικίας 59, 52, 46, 45 και 42 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποδοχής – διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της κλοπής.

-Συνελήφθησαν χθες (7-11-2014) το πρωί, στη Δράμα, οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 59 και 45 ετών, ενώ από τις έρευνες εξιχνιάστηκε μία περίπτωση κλοπής οχήματος.

-Ειδικότερα, στο πλαίσιο των στοχευμένων ερευνών για την καταπολέμηση των κλοπών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε επιχείρηση εμπορίας μεταχειρισμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στο νομό Δράμας, ιδιοκτησίας του 52χρονου.

-Εντός της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν, τον 45χρονο προσωρινά υπεύθυνο και τον 59χρονο δράστη, οδηγό ενός Δ.Χ.Φ. αυτοκινήτου μετά ρυμουλκούμενου, ο οποίος είχε μεταφέρει με αυτό και εκφορτώσει στο χώρο της επιχείρησης, για λογαριασμό του 52χρονου ιδιοκτήτη, οκτώ (8) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.

-Κατά τον ενδελεχή έλεγχο στους χώρους της επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν κλαπεί από την Ξάνθη και την Αθήνα, το 2010 και 2011 αντίστοιχα και όπως προέκυψε το ένα από αυτά, το είχε εκφορτώσει ο 59χρονος.

-Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε επίσης ότι ο 42χρονος δράστης ήταν ιδιοκτήτης του ενός από τα δύο οχήματα, το οποίο, τον Αύγουστο του 2010 το είχε πουλήσει σε έναν 33χρονο ημεδαπό και ενάμιση μήνα μετά, το αφαίρεσε από την κατοχή του, χωρίς όμως αυτός να αντιληφθεί τον δράστη της κλοπής. Στη συνέχεια, το 2011 μετέφερε το όχημα στο φανοποιείο του 46χρονου για επισκευή, πλην όμως, μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου του 2014, δεν μετέβη για να το παραλάβει, οπότε και ο 46χρονος το πούλησε για ανταλλακτικά στον 52χρονο.

-Τα παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους.

-Σημειώνεται ότι ο 52χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ο 45χρονος για αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος .

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: