Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Φυλάκιση και πρόστιμο σε γυναίκα που δηλητηρίασε αδέσποτα στο Καλαμπάκι.


-Ποινή φυλάκισης ενός έτους και πρόστιμο 5.000€ επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας σε μία γυναίκα που εξόντωσε με φόλες ένα σκύλο και μία γάτα στο χωριό Καλαμπάκι.

-Την δράστιδα είδε μια γειτόνισσα της και με τη συνδρομή του συλλόγου «Φίλοι των Ζώων Δράμας» κατήγγειλε το γεγονός στο Αστυνομικό Τμήμα Δοξάτου. Η αυτόπτης μάρτυρας την είδε να πετάει κεφτεδάκια – που όπως αποδείχτηκε ήταν δηλητηριασμένα – σε δύο αδέσποτα που εκείνη φρόντιζε έξω από το σπίτι της.

-Η μάρτυρας πήγε στο σημείο και διαπίστωσε ότι τα κεφτεδάκια μύριζαν φάρμακο. Κράτησε δείγμα της φόλας η οποία εστάλη στην αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία για έλεγχο. Όμως δεν πρόλαβε τα ζώα που όχι μόνο είχαν φάει την δηλητηριασμένη τροφή αλλά είχαν απομακρυνθεί από την περιοχή.

-Στο παρελθόν και κατ’ επανάληψη στην ίδια γειτονιά είχαν δηλητηριαστεί και άλλα αδέσποτα. Ο κτηνίατρος στον οποίο μεταφέρθηκαν ο σκύλος και η γάτα προσπάθησε να τα σώσει αλλά δεν τα κατάφερε και ήταν εκείνος που στη σχετική γνωμάτευση ανέφερε ξεκάθαρα ότι τα ζώα δηλητηριάστηκαν. Η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου παραβρέθηκε ως μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο και κατέθεσε τα όσα γνώριζε.

-Ο σύλλογος «Οι Φίλοι των Ζώων Δράμας» αναφορικά με την καταδίκη της γυναίκας που έριξε τις φόλες επισημαίνει: «Παρακαλούμε τους συμπολίτες μας να καταγγέλλουν στην Αστυνομία τα περιστατικά κακοποίησης ζώων που γνωρίζουν. Η νομοθεσία είναι πλέον αρκετά αυστηρή. Ο σύλλογος θα συνδράμει και θα βοηθήσει σε κάθε περίπτωση αρκεί να δεχτεί ο αυτόπτης μάρτυρας της κακοποίησης να καταθέσει».
Πηγή: thrakitoday.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: