Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Χειροπέδες στον 58-χρονο που εγκατέλειψε 6 κουτάβια κλειδωμένα σε διαμέρισμα στην Καβάλα, χωρίς νερό και τροφή.


-Συνελήφθη, χθές Παρασκευή (22-8-2014) το απόγευμα, στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί ζώων συντροφιάς.

-Ειδικότερα, την Πέμπτη (21-8-2014) το απόγευμα, οι αστυνομικοί, μετά από σχετική καταγγελία, εντόπισαν στο διαμέρισμα το οποίο νοίκιαζε ο 58χρονος, 6 σκυλιά σε κατάσταση υποσιτισμού και αφυδάτωσης. 

-Μετά τη διερεύνηση του περιστατικού, προέκυψε ότι ο δράστης είχε εγκαταλείψει τα σκυλιά, κλειδωμένα στο διαμέρισμα, τουλάχιστον προ 15νθημέρου, χωρίς τροφή και νερό, θέτοντας με αυτόν τον τρόπο τη ζωή τους σε κίνδυνο. Ακολούθως, την Παρασκευή (22-8-2014) το απόγευμα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 58χρονο. 

-Τα έξι (6) σκυλιά παρελήφθησαν από το φιλοζωικό σωματείο Καβάλας προκειμένου να τους παρασχεθεί κτηνιατρική περίθαλψη και φιλοξενία. 

-Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καβάλας. 

-Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

-Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές. 

-Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.  

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: