Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Μεγάλη οικολογική καταστροφή σε αρδευτικό κανάλι στον Καλαμώνα-Δράμας με χιλιάδες νεκρά ψάρια στις όχθες του.


-Νέο κρούσμα οικολογικής καταστροφής, με θύματα χιλιάδες νεκρά ψάρια στον Καλαμώνα Δράμας, καθώς και μόλυνση των υδάτων, από τη σήψη τους και πιθανόν όχι μόνο, παρατηρήθηκε αυτές τις μέρες, μία ανυπόφορη δυσοσμία επικρατεί παντού, τα νερά είναι θολά, με εκατοντάδες νεκρά ψάρια. Η περιοχή ζει ένα εφιάλτη καθώς τα γνωστά από χρόνια περιβαλλοντικά προβλήματα από την αυξημένη ρύπανση.
-Όπως δείχνει η κατάσταση όλα ξεκίνησαν περίπου από 2-3 μέρες. Συνήθως τέτοιου είδους καταστροφή προέρχεται από κάποιον, οι κάποιους αγρότες που ράντιζαν στην περιοχή και θέλησαν να ξεπλύνουν τα ραντιστικά τους μηχανήματα με νερό από το συγκεκριμένο αρδευτικό κανάλι, χωρίς να αναλογιστούν το κακό που θα ερχόταν, η υπόθεση δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής, ωσότου, αύριο το πρωί, από το τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης της περιφερειακής ενότητας Δράμας, να πάρει δείγματα από την περιοχή, ώστε να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα από τι προκάλεσε αυτήν την μεγάλη οικολογική καταστροφή.

-Να τονίσουμε ότι έντονη είναι η ανησυχία των κατοίκων μην περάσει αυτή την ρύπανση και στην τροφική αλυσίδα, μιας και από το συγκεκριμένο κανάλι ποτίζονται ζώα ,μπαξέδες και μεγάλη αγροτική παραγωγή.

http://www.dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: