Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

Εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.


Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και εξειδικευμένες εξετάσεις στην πλατεία της Δράμας.

-Στο πλαίσιο της πανελλαδικής εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σακχαρώδη Διαβήτη,  το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας και σε συνεργασία με την εταιρεία «Με οδηγό τον Διαβήτη» θα υλοποιήσει διήμερο πρόγραμμα δράσεων. Η εκστρατεία θα διεξαχθεί σε «κινούμενο», ειδικά διαμορφωμένο χώρο (3 αυτοκινούμενα οχήματα) και θα περιλαμβάνει ενέργειες πρόληψης (δωρεάν εξετάσεις ), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά videos σε προβολές , ομιλίες,) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις), από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό.
Συγκεκριμένα:

-Την Τρίτη 17 Ιουνίου 2014 και ώρες 10:00-13:00 και 18:00-19:00 στην κεντρική πλατεία της Δράμας θα γίνονται δωρεάν μετρήσεις σακχάρου και θα παρέχονται διατροφικές συμβουλές από εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης 19:00-20:00 της ίδιας ημέρας, θα ακολουθήσει ομιλία για το Σακχαρώδη Διαβήτη, στο ισόγειο του Δημαρχείου από Διαβητολόγο και Διαιτολόγο.

-Την Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 και ώρες 10:00-14:00 θα γίνονται δωρεάν εξειδικευμένες εξετάσεις (Βυθοσκόπηση, Γλυκοζυλιωμένη Αιμοσφαιρίνη, Λιπιδαιμικός Έλεγχος) από εξειδικευμένο προσωπικό.

-Η εν λόγω εκστρατεία, εστιάζει κυρίως στην Αγωγή Υγείας του πληθυσμού σε ότι αφορά την πρόληψη του ΣΔ, την αντιμετώπιση των επιπλοκών του και ιδιαίτερα την αντιμετώπιση και τη διαχείριση της νόσου.


http://www.dramania.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: