Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Η μεγάλη ώρα για την Εθνική -Κόντρα στην Κόστα Ρίκα για να γράψει ιστορία με πρόκριση στους «8» του Μουντιάλ.


-Το πιστεύει, το θέλει και ήρθε η μέρα να το πάρει! Η καρδιά των απανταχού Ελλήνων χτυπά απόψε στο Ρεσίφε, εκεί όπου η Εθνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την ευχάριστη έκπληξη του φετινού Μουντιάλ, Κόστα Ρίκα, με έπαθλο το εισιτήριο των προημιτελικών (23:00).

-Νέο ραντεβού με την ιστορία, λοιπόν. Νέα πρόκληση και το ίδιο πάθος για διάκριση! «Δίψα», μα προπάντων πίστη στις τάξεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος ότι το τρελό ταξίδι στα γήπεδα της Βραζιλίας θα συνεχιστεί!

-Φάνηκε, άλλωστε, και από τις δηλώσεις των διεθνών. Ο Βασίλης Τοροσίδης δεν έκρυψε την αισιοδοξία του. Ούτε ο Κώστας Κατσουράνης, που αναφέρθηκε μεν στις δυσκολίες της αναμέτρησης και ταυτόχρονα υποσχέθηκε πως άπαντες θα βάλουν ξανά τα δυνατά τους στον αγωνιστικό χώρο της «Αρένα Περναμπούκο».

-Όσο για τον Φερνάντο Σάντος, απαίτησε σεβασμό. Όπως πρέπει και αρμόζει σε αυτή την Εθνική, η οποία είναι έτοιμη και προπάντων ικανή να μας βγάλει ξανά στους δρόμους και να γεμίσει ακόμη μία φορά με περηφάνια τις καρδιές των φίλων της.

Με την ίδια πετυχημένη συνταγή

-Ο Πορτογάλος δεν είναι άνθρωπος των αλλαγών. Πόσο μάλλον τώρα που έχει να επιλέξει το αρχικό σχήμα, προερχόμενος από έναν θρίαμβο! Φυσιολογικά, λοιπόν, δεν θα δούμε νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα του αποψινού ματς σε σχέση με το προηγούμενο ενάντια στην Ακτή Ελεφαντοστού.

-Το ευχάριστο νέο ακούει στο όνομα Ορέστης Καρνέζης. Ο διεθνής τερματοφύλακας προπονήθηκε κανονικά χθες και, όπως είχαμε αναφέρει και τις προηγούμενες μέρες, θα παραμείνει κάτω από τα δοκάρια.

-Στην αμυντική γραμμή, επίσης ίδια πρόσωπα. Αριστερά ο Χολέμπας, δεξιά ο Τοροσίδης και στο κέντρο οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Για τη μεσαία γραμμή, όλα δείχνουν πως ο σκόρερ του πρώτου τέρματος κόντρα στους Ιβοριανούς, Ανδρέας Σάμαρης θα παραμείνει στην ενδεκάδα, με τους Μανιάτη και Καραγκούνη να «κλειδώνουν» την τριάδα των χαφ, ενώ στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης με τον Χριστοδουλόπουλο θα αναλάβουν το δεξί και το αριστερό άκρο αντίστοιχα έχοντας στην κορυφή τον Σαμαρά.

«Σφιχτοί» οι Κοσταρικανοί

-Δεν μας έχουν αντιμετωπίσει ποτέ, είδαν τι συνέβη ενάντια στους Ιβοριανούς και προτιμούν να μας «παίξουν» σφιχτά. Οι ποδοσφαιριστές της Κόστα Ρίκα, αν και... αδιάβαστοι – όπως έγραφαν χθες- για τον τρόπο παιχνιδιού της Εθνική μας, φαίνεται πως θα παραταχθούν με σύστημα 5-4-1.

-Ο Τζόελ Κάμπελ θα αποτελέσει ξανά την αιχμή του δόρατος των Λατίνων, οι οποίοι θα περιμένουν- όπως και στα παιχνίδια των ομίλων- το λάθος για να τρέξουν στην κόντρα με τους Ρουίς και Μπολάνιος. Προτεραιότητα του Χόρχε Λουίς Πίντο παραμένουν τα μετόπισθεν, κάτι που μαρτυρά η πεντάδα των μπακ που σκέφτεται να παρατάξει.

-Η πιθανή σύνθεση των Κοσταρικανών είναι η εξής: Νάβας – Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλες, Ουμάνα, Ντίας – Τεχέδα, Μπόρχες, Ρουίς, Μπολάνιος – Κάμπελ


Πηγή :
 www.coppa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: