Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Καβάλα για απόπειρα ληστείας με απειλή αεροβόλου πιστολιού.


Εξιχνιάστηκε επίσης μια (1) περίπτωση κλοπής

-Εξιχνιάσθηκαν άμεσα ύστερα από έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο περιπτώσεις απόπειρας ληστείας σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών, που είχαν διαπραχθεί το Σάββατο (24-5-2014) το βράδυ, στην πόλη της Καβάλας. Κατά τη διάρκεια των ερευνών, εξιχνιάστηκε επίσης και μία περίπτωση κλοπής που διαπράχθηκε το ίδιο βράδυ στην Καβάλα.

-Για τις παραπάνω υποθέσεις συνελήφθη, την Κυριακή (25-5-2014), τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Καβάλα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ένας 23χρονος ημεδαπός,  σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας και κλοπή. 

-Ειδικότερα, ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, προσέγγισε αρχικά τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 13, 16 και 16 ετών και στη συνέχεια δύο ημεδαπές, ηλικίας 54 και 48 ετών, όπου με την απειλή αεροβόλου πιστολιού, απαίτησε και στις δύο περιπτώσεις τα χρήματα και τα κινητά τους τηλέφωνα, πλην όμως δεν αφαίρεσε οτιδήποτε και αποχώρησε. 

-Μετά την καταγγελία των δύο συμβάντων, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, οι οποίοι, λίγη ώρα αργότερα, εντόπισαν και συνέλαβαν το δράστη. 

-Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 23χρονος, το ίδιο βράδυ, αφαίρεσε από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μικρό χρηματικό ποσό. 

-Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

1 αεροβόλο πιστόλι

1 κασκόλ

1 σκούφος

1 ζευγάρι μάλλινα γάντια

μικρό χρηματικό ποσό  

-Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές. 

-Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: