Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΕΚΑΒ Δράμας: Δύο ασθενοφόρα για όλο το νομό μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ενωτικού Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δράμας, αναφορικά με την κάλυψη του νομού με ασθενοφόρα μετά τη διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου. 
-Ενημέρωση του Δραμινού κοινού πως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από σήμερα οι οδηγοί του νοσοκομείου τείθονται σε διαθεσιμότητα-κινητικότητα τουλάχιστον για έναν μήνα. Τούτο συνεπάγεται ότι το έργο του ΕΚΑΒ πέρα από τα επείγοντα περιστατικά που είναι η κύρια προτεραιότητα του επιβαρύνεται και με τα καθήκοντα που μέχρι πρότινος επιτελούσαν οι οδηγοί του νοσοκομείου όπως είναι τα εξιτήρια, οι επανεξετάσεις, η μεταφορά αίματος - διάφορων υλικών και οι διακομιδές.

-Το ΕΚΑΒ τίθεται σε επιφυλακή, τούτο σημαίνει πως κόβονται οι άδειες και ελαχιστοποιούνται τα ρεπό βάση εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

-Η Δράμα δυστυχώς δεν έχει το ανθρώπινο δυναμικό ώστε πέρα των δύο ασθενοφόρων που μπορεί να βγάλει σε κάθε βάρδια να καλύψει τις ανάγκες της με την ιδιαίτερη μορφολογία εδάφους και ιδιαιτερότητες που έχει ο νομός. Πρέπει οι διασώστες της Δράμας να είναι σε θέση να καλύψουν όλες τις ανάγκες του νομού αφού και τα Κέντρα Υγείας δεν είναι σε θέση να καλύψουν τις δικές τους βάρδιες. -Αυτό συνεπάγεται πως ο νομός θα μείνει με ένα ασθενοφόρο όταν το άλλο θα κληθεί να μεταβεί σε περιστατικό σε μια απομακρυσμένη περιοχή.
-Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι πως με τη διαθεσιμότητα των οδηγών του νοσοκομείου θα τονιστούν ακόμα περισσότερο οι ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε ανθρώπινο δυναμικό και οχήματα.
-Για τον λόγο αυτό ζητούμε την κατανόηση των συμπολιτών μας ώστε να γίνεται σωστή χρήση του αριθμού 166 μόνο για πραγματικά επείγοντα περιστατικά.


Με  εκτίμηση,
Η Γ.Γραμματέας                                                                Ο Πρόεδρος Δ.Σ 
Μελιδώνη Ιωάννα                                                          Μάρκου Ευάγγελος

http://www.dramania.gr/
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: