Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Κομοτηνής 10-μελής συμμορία που είχε διαπράξει σωρεία διαρρήξεων σε οικίες σε Έβρο,Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα.


Οι δράστες από την παράνομη δράση τους αποκόμισαν πλήθος χρυσαφικών – κοσμημάτων, ηλεκτρονικών συσκευών, καθώς και χρηματικά ποσά, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 360.000 ευρώ.

-Δεκαμελή συμμορία διαρρηκτών που «αποψίλωσε» περισσότερες από εκατό κατοικίες σε Έβρο, Ροδόπη και Δράμα αποκάλυψε η Ασφάλεια Κομοτηνής, η οποία σχημάτισε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και διακεκριμένες κλοπές.

-Πρόκειται για δέκα Έλληνες ηλικίας από 29 έως 64 ετών, οι οποίοι σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η αστυνομία κατά το χρονικό διάστημα Ιανουάριος 2012 – Μάρτιος 2013, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με δομημένη - διαρκή δράση και σκοπό τη διάπραξη διαρρήξεων σπιτιών.

-Οι δράστες επέλεγαν τις οικίες, όπου διαπίστωναν ότι έλειπαν οι ένοικοι, παραβίαζαν τις κεντρικές εισόδους, μπαλκονόπορτες ή παράθυρα και αφαιρούσαν χρυσαφικά - κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και χρηματικά ποσά.

-Επίσης, για την μετάβαση τους στους τόπους των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν οχήματα μεγάλου κυβισμού, στα οποία τοποθετούσαν πινακίδες που αφαιρούσαν από σταθμευμένα οχήματα της περιοχής, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους από τις αστυνομικές αρχές.  

-Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους ως ομάδα, με διαφορετικές συνθέσεις, χρησιμοποιώντας την παραπάνω μεθοδολογία και δρώντας τις απογευματινές κυρίως ώρες, διέρρηξαν στους νομούς Έβρου, Ροδόπης και Ξάνθης 114 οικίες, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά: 

• χρυσαφικά – κοσμήματα, αξίας 338.000 ευρώ περίπου 

• το χρηματικό ποσό των 31.500 ευρώ 

• πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών 

• ένα κυνηγετικό όπλο 

-Σημειώνεται ότι ορισμένοι από τους δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

-Η δικογραφία που σχηματίσθηκε έχει ήδη υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την έρευνα  για να εξακριβώσει όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της ομάδας και τυχόν συμμετοχή σε αυτήν και άλλων ατόμων. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: