Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Θερίζει ο ιός της γρίπης. Στους 55 έφθασαν οι νεκροί. Εμβολιασμό ακόμα και τώρα ζητούν οι γιατροί.


Αυξάνονται τα θύματα της γρίπης. Τις βασικές διαφορές ανάμεσα στη νέα γρίπη και το απλό κρυολόγημα περιγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ

-Μακραίνει ο κατάλογος των θυμάτων από τον ιό της γρίπης με τις υγειονομικές υπηρεσίες να έχουν τεθεί σε συναγερμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 55 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού και 64 νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 181 άτομα.

-Το ΚΕΕΛΝΠΟ στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φετινής εποχικής γρίπης, η οποία χαρακτηρίζεται από την κυκλοφορία του στελέχους H1N1pdm2009, κρίνει απαραίτητη τη δωρεάν χορήγηση αντιϊκών φαρμάκων από τα φαρμακεία των νοσοκομείων, επισημαίνοντας ότι το συγκεκριμένο στέλεχος χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα σοβαρή νόσο ακόμη και σε νεαρά κατά τα άλλα υγιή άτομα.

-Η φετινή επιδημία, επισημαίνει το ΚΕΕΛΠΝΟ, χαρακτηρίζεται από σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και θανάτων σχετιζόμενων με τη γρίπη, ιδιαίτερα σε άτομα υψηλού κινδύνου και με συνοδά χρόνια νοσήματα. Για τα άτομα αυτά η έγκαιρη έναρξη αντιϊκής θεραπείας με αντιγριπικά φάρμακα μειώνει τις επιπλοκές από τη γρίπη, υπογραμμίζουν οι ειδικοί.

«Η άμεση πρόσβαση ασθενών στα αντιϊκά αυτά φάρμακα από τα φαρμακεία των νοσοκομείων της χώρας θεωρήθηκε ουσιαστικής σημασίας και ως ένα σημαντικότατο όπλο δημόσιας υγείας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ.

-Σύμφωνα, με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι πολίτες πρέπει πρώτα από όλα να παίρνουν κάποια απαραίτητα μέτρα προστασίας. Αυτά είναι:

1. Εμβολιασμός

2. Αποφυγή επαφής των χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα

3. Συχνό πλύσιμο των χεριών

4. Αποφυγή συγχρωτισμού

Πώς θα ξεχωρίσουμε τη γρίπη

1. Υψηλός πυρετός

2. Απότομη έναρξη έντονου πονοκεφάλου

3. Έντονοι μυϊκοί πόνοι

4. Έντονη εξάντληση

5. Έντονος και επίμονος βήχας

6. Καταρροή, φτάρνισμα

Τα σημάδια του κρυολογήματος

1. Καταρροή

2. Φτάρνισμα

3. Πονόλαιμος

4. Μέτριας βαρύτητας μυϊκοί πόνοι

5. Πυρετός στα βρέφη και τα μικρά παιδιά (σπάνια στους ενήλικους)


http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: