Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Ημερίδα με θέμα για την εναλλακτική καλλιέργεια του δένδρου Παυλώνια διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «Δήμητρα» στην Δράμα.


Παυλώνια - Ένα πολύτιμο δασικό δέντρο για εναλλακτική καλλιέργεια και μελλοντική επένδυση.


-Για μια νέα εναλλακτική καλλιέργεια, το δέντρο Παυλώνια, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με το ΓΕΩΤ.Ε.Ε. παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας και την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας, στη Δράμα.

-Η ημερίδα με θέμα: «Παυλώνια - Ένα πολύτιμο δασικό δέντρο για εναλλακτική καλλιέργεια και μελλοντική επένδυση», θα διεξαχθεί την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου στις 11.00 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

-Η Παυλώνια είναι δέντρο με καταγωγή από την Ασία, η καλλιέργεια της οποίας έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους με σκοπό την παραγωγή ξυλείας και βιομάζας. Σε μια εποχή που η ανάγκη για πράσινες εναλλακτικές μορφές ενέργειας, αυξάνεται συνεχώς λόγω ρύπανσης του περιβάλλοντος και της πίεσης στους φυσικούς πόρους, η στροφή προς την βιομάζα αποτελεί μια ισχυρά βιώσιμη λύση. Τα δέντρα της Παυλώνια είναι ταχυαυξή έναντι άλλων παραδοσιακών φυτειών και αποδίδουν σε υπερβολικά μικρό περίτροπο χρόνο, αναβλαστάνοντας από το ριζικό σύστημα μετά την υλοτομία. Πέρα από την παραγωγή τεχνικού ξύλου και βιομάζας, το ξύλο της Παυλώνια μπορεί να χρησιμοποιείται σε μορφή πέλλετς/μπρικέττες, για οικιακή θέρμανση των ιδίων των παραγωγών προς κάλυψη μέρους των εξόδων που απαιτείται για οικιακή ενέργεια.

-Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο τακτικός ερευνητής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών, Δρ. Κωνσταντίνος Σπανός.

-Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

-Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.

Δεν υπάρχουν σχόλια: