Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Hμερίδα με θέμα «Πρακτική Αμπελουργία-Παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου» θα διεξαχθεί την 27 Νοεμβρίου 2013 στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).



-Για την καλλιέργεια της αμπέλου και την παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν όσοι αγρότες το επιθυμούν, σε σχετική ενημερωτική ημερίδα που διοργανώνει ο  ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ», σε συνεργασία με την Δνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Δράμας, στη Δράμα.

-Η ημερίδα με θέμα: Πρακτική Αμπελουργία – Παρασκευή σπιτικού κρασιού και τσίπουρου, θα διεξαχθεί  την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου στις  10.30 π.μ. στην κεντρική αίθουσα διαλέξεων - προβολών του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ).

-Η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί έναν παραδοσιακό κλάδο της φυτικής παραγωγής στο Ν. Δράμας, όπου δραστηριοποιούνται είτε μεγάλα σχήματα με την παραγωγή ονομαστών κρασιών ποιότητας, είτε μικροκαλλιεργητές που παράγουν το δικό τους κρασί και τσίπουρο. Μέσα από την ημερίδα οι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν με χρήσιμες συμβουλές για την καλλιέργεια του αμπελιού, αλλά και πως μπορούν από μόνοι τους να φτιάξουν το δικό τους ποιοτικό σπιτικό κρασί και τσίπουρο.

-Εισηγητής στην ημερίδα θα είναι ο γεωπόνος-οινολόγος, κ. Τσέτουρας Παναγιώτης, γνωστός από την συγγραφή βιβλίων, σχετικών με την καλλιέργεια του αμπελιού και την παρασκευή κρασιού και τσίπουρου.

-Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλέφωνο 25210-58175.






Δεν υπάρχουν σχόλια: