Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Εξιχνιάσθηκε άμεσα χθεσινή ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού σε χωριό περιοχής Ελευθερούπολης-Καβάλας.



Συνελήφθησαν τρεις (3) υπήκοοι Αλβανίας, δράστες της ληστείας, ως αποτέλεσμα της συστηματικής διερεύνησης της υπόθεσης, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Εισήλθαν στο σπίτι των ηλικιωμένων, φορώντας κουκούλες full - face και τους ακινητοποίησαν, με την απειλή μαχαιριών και δένοντας με σχοινί τα πόδια της γυναίκας.

-Εξιχνιάσθηκε άμεσα, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, ληστεία που διαπράχθηκε χθες (11-11-2013) κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό της Καβάλας.

-Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, κινητοποιήθηκαν άμεσα οι παραπάνω αστυνομικοί, οι οποίοι πραγματοποιώντας μεθοδικές έρευνες και προσαγωγές ατόμων, ταυτοποίησαν την εμπλοκή και πέτυχαν τη σύλληψη τριών (3) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 20, 20 και 22 ετών. Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ληστεία.

-Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, χθες (11-11-2013) τις πρώτες πρωινές ώρες, οι παραπάνω δράστες, αποκόλλησαν τα κάγκελα παραθύρου της οικίας του ηλικιωμένου ζευγαριού (δύο 80χρονων ημεδαπών) και δύο από αυτούς, φορώντας κουκούλες τύπου «full–face», εισήλθαν στο εσωτερικό του.

-Ακολούθως, με την απειλή μαχαιριών και δένοντας τα πόδια της 80χρονης γυναίκας με σχοινί, ακινητοποίησαν τους δύο ηλικιωμένους και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

-Κατά τη διάρκεια των μεθοδικών ερευνών που ακολούθησαν για την εξιχνίαση της υπόθεσης, οι αστυνομικοί εντόπισαν το ίδιο μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, τους τρεις (3) αλλοδαπούς και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης.

-Από την πρόοδο των ερευνών, προέκυψε ότι πρόκειται για τους δράστες της παραπάνω ληστείας, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα στην οποία διέμεναν, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Μία (1) κουκούλα «full - face»

Τρία (3) ζεύγη γάντια

Τρεις (3) λάμες σιδηροπρίονου

Ένα (1) τσεκούρι

Ένα (1) καλέμι

Δύο (2) καπέλα

Ένας (1) φακός

Ένα (1) κατσαβίδι

Ένα (1) σακίδιο.

-Επίσης, στην κατοχή των δραστών, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε και οι τρεις τους παρέμεναν παράνομα στη χώρα.

-Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

-Οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας των συλληφθέντων και η τυχόν συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια: