Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Έπαιρνε σύνταξη χηρείας 8 χρόνια, ενώ είχε ξαναπαντρευτεί στην Καβάλα.


-Είχε αποκομίσει παράνομα το ποσό των 55.000 ευρώ από το ΙΚΑ και συνελήφθη 


-Επί οκτώ ολόκληρα χρόνια εισέπραττε παράνομα σύνταξη χηρείας μια 64χρονη από την Καβάλα, παρά το γεγονός πως είχε ξαναπαντρευτεί. Πρόκειται για μια ηλικιωμένη ο σύζυγός της οποίας απεβίωσε τον Μάρτιο του 2000, ενώ η ίδια ξαναπαντρεύτηκε μετά από μια πενταετία.
-Αυτό ωστόσο που παρέλειψε να κάνει δεν ήταν άλλο από το να διακόψει τη σύνταξη χηρείας που λάμβανε, αποκομίζοντας από το ΙΚΑ το ποσό των 55.000 ευρώ. Στο πλαίσιο συντονισμένης ωστόσο επιχείρησης της Αστυνομίας η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη στην Καβάλα ενώ σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση. 

-Όπως αναφέρει η Αστυνομία, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Αθήνα, Καβάλα και Σάμο συνελήφθησαν μία 61χρονη, μία 64χρονη και ένας 86χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

-Συγκεκριμένα, οι τρεις συλληφθέντες εισέπρατταν παράνομα επί σειρά ετών συντάξεις χηρείας, ενώ είχαν τελέσει και δεύτερο γάμο, σύμφωνα με την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το ΙΚΑ.

-Όπως έγινε ειδικότερα γνωστό από την Αστυνομία, η 61χρονη ξεκίνησε να παίρνει σύνταξη χηρείας από το ΙΚΑ μετά το θάνατο του συζύγου της τον Μάρτιο του 1997. Ωστόσο, μετά από επτά περίπου μήνες προχώρησε σε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, με αποτέλεσμα να συνεχίσει να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί 16 περίπου χρόνια, ζημιώνοντας το Ίδρυμα κατά περίπου 190.000 ευρώ.

-Τέλος, ο 86χρονος, που κατοικεί στη Σάμο, λάμβανε σύνταξη χηρείας από τον Φεβρουάριο του 2000, οπότε και απεβίωσε η σύζυγός του. Ωστόσο μετά από τρία χρόνια προχώρησε σε δεύτερο γάμο, «ξεχνώντας» και αυτός να τον δηλώσει, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να παίρνει παράνομα τη σύνταξη, επί δέκα χρόνια, ζημιώνοντας έτσι το ΙΚΑ κατά 83.000 ευρώ.

-Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πρωτοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η Διοίκηση του Ιδρύματος και τα αρμόδια υποκαταστήματα, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή των συντάξεων.


http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: