Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Έλεγχοι για την καταπολέμηση του παρεμπορίου στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.


Κατασχέθηκαν γυαλιά ηλίου, ρολόγια, είδη ένδυσης, ηλεκτρικές συσκευές, είδη μπιζού και πλήθος άλλων μικροαντικειμένων


-Στο πλαίσιο αντιμετώπισης του παρεμπορίου, στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι από συνεργεία ελέγχου που συγκροτούν οι υφιστάμενες Αστυνομικές Διευθύνσεις (Ορεστιάδας, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας).

-Ο έλεγχοι πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις κατευθύνσεις – οδηγίες του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και επικεντρώνονται σε σημεία της περιφέρειάς μας, στα οποία παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά παραβατικότητας .

-Σε ορισμένους από τους μέχρι στιγμής ελέγχους συνέδραμαν τις αστυνομικές αρχές και άλλοι συναρμόδιοι φορείς (Διεύθυνση Εμπορίου και Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας).

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε η διακίνηση ειδών παρεμπορίου χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά, η διακίνηση προϊόντων απομίμησης και η πώληση προϊόντων χωρίς τη σχετική άδεια για υπαίθριο εμπόριο, ενώ σε βάρος των παραβατών, βεβαιώθηκαν οι σχετικές διοικητικές παραβάσεις.

-Ειδικότερα, κατά το χρονικό διάστημα από 13-8-2013 έως 2-9-2013 συγκροτήθηκαν 80 συνεργεία ελέγχου, ελέχθησαν 774 πλανόδιοι μικροπωλητές, βεβαιώθηκαν 131 διοικητικές παραβάσεις και κατασχέθηκε πλήθος απομιμητικών προϊόντων και προϊόντων παρεμπορίου.

Αναλυτικότερα κατασχέθηκαν:

767 ζευγάρια γυαλιών

2121 είδη μπιζού

644 είδη ένδυσης 

192 ηλεκτρικές συσκευές

2924 μικροαντικείμενα

231 ρολόγια

94 αξεσουάρ κινητών

54 παιδικά παιχνίδια

19 πορτοφόλια

13 εργαλεία

29 αρώματα

40 δοχεία λάδι

Διάφορα τρόφιμα

-Τέλος σημειώνεται ότι οι έλεγχοι για την πρόληψη και την καταστολή του παρεμπορίου στην περιφέρεια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα συνεχιστούν σε αμείωτο ρυθμό.
http://www.astynomia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: