Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Eπιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην γειτονιά μας…


Στο κόκκινο Ξάνθη και Καβάλα για τον ιό του Δυτικού Νείλου


-Ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Γ.Ν. Ξάνθης. Εξετάζονται και άλλα περιστατικά 

-Στη λίστα των επηρεαζόμενων περιοχών προστέθηκε και η Καβάλα.
   -Στη λίστα με τις περιοχές της χώρας όπου ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού του Δυτικού Νείλου παρουσιάζεται ιδιαίτερα υψηλός προστέθηκε η Καβάλα.  
-Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων έχει εκδώσει σχετική λίστα με τις περιοχές οι οποίες θεωρείται πως είναι οι επηρεαζόμενες από το συγκεκριμένο ιό. Ο καταρτισμός της λίστας έγινε με βάση τα δεδομένα του συστήματος επιδημιολογικής παρατήρησης για τα κρούσματα από όλη τη χώρα, τα διαθέσιμα στοιχεία της εντομολογικής επιτήρησης και τα δεδομένα από τις προηγούμενες περιόδους κυκλοφορίας του ιού στην Ελλάδα.
-Σε αυτή συμπεριλαμβάνονται ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα τρεις δήμοι της Π.Ε. Ξάνθης. Πρόκειται για τους δήμους Αβδήρων, Τοπείρου και Ξάνθης ενώ πλέον σε αυτούς προστίθεται και ο δήμος Νέστου της Καβάλας. 

 -Ήδη στην Π.Ε. Ξάνθης έχει επιβεβαιωθεί το πρώτο κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου, ενώ εξετάζονται άλλα δυο περιστατικά που παρουσιάζουν κάποια απ’ τα συμπτώματα του ιού ωστόσο αναμένονται οι εργαστηριακές εξετάσεις για την επιβεβαίωση ή μη του ιού. 
 -Να υπενθυμίσουμε ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας το 2010, προκαλώντας τον θάνατο τριάντα πέντε ατόμων, κυρίως ηλικιωμένων, με χρόνια νοσήματα. Το 2011 καταγράφηκαν εννέα θάνατοι σε ασθενείς άνω των 65 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ενώ το 2012 κατέληξαν δεκαοκτώ ηλικιωμένοι με προβλήματα υγείας. 

http://www.thrakitoday.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: