Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ουραγός η περιφερειακή ενότητα Δράμας στις εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ!



-Ζει και βασιλεύει η ανισότητα στις περιφερειακές ενότητες της ΑΜΘ, σε έργα που εντάχτηκαν στο ΕΣΠΑ, φέρνοντας την περιφέρεια Δράμας ΟΥΡΑΓΟ …
Συμφωνά με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης Ξανθόπουλος.


-Αρνητική είναι η αποτίμηση του ΕΣΠΑ της τρέχουσας περιόδου όπως διαπιστώθηκε στην συνεδρίαση του Περιφερικού συμβουλίου ΑΜΘ.

-Η Δράμα με ποσοστό 10,76%, φέρνει την περιφερειακή ενότητα Δράμας τελευταία σε αυτόν το τομέα. Όπως επισήμανε όμως ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Ξανθόπουλος ο χειρισμός των έργων έγινε από την προηγούμενη διοίκηση… «Η δική μας αγωνία είναι στην καινούργια προγραμματική να μειωθεί η ανισότητα μεταξύ των περιφερειακών ενοτήτων»…«Η Δράμα είναι γνωστό ότι υπολείπεται πάρα πολύ στην ανάπτυξη σε σχέση με της άλλες ενότητες, όλα τα νούμερα είναι εις βάρος μας , έχοντας παράλληλα και την μεγαλύτερη ανεργία, μας φέρνει ακόμη σε πιο δυσμενή θέση … για αυτό πρότεινα στο περιφερειακό συμβούλιο, ότι θα πρέπει στην καινούργια περίοδο αυτό να διαφοροποιηθεί, με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανάπτυξης για την περιφερειακή ενότητα Δράμας».

-Τα ερωτηματικά πάντως παραμένουν … γιατί η περιφερειακή ενότητα Δράμας έμεινε πίσω, θυμίζοντας ότι με την εκλογή του ο κ. Αριστείδης Γιαννακίδης και οι συνεργατές του τόνιζαν ότι κατά την διάρκεια της θητείας τους και πρότασσαν ως βασικό τους μέλημα την μείωση αυτής της απόκλισης . Τα στοιχεία πάντως είναι «αδιάψευστοι μάρτυρες» της κατάστασης που επικρατεί μεταξύ των ενοτήτων της ΑΜΘ.
http://www.dramini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: